Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Το Occupy μετράει αντίστροφα


Οι καταληψίες της ΕΚΤ κινδυνεύουν πλέον από μία πιθανή έξωση


Ένα απο τα μεγαλύτερα κινήματα των τελευταίων δεκαετιών φαίνεται πως μετράει τις τελευταίες του μέρες.

Το Occupy Wall Street (η κατάληψη της Wall Street) ξεκίνησε στις 17 Σεπτέμβριου του 2011 στη Νέα Υόρκη από Καναδούς ακτιβιστές, τους Adbusters. Σκοπός του η αληθινή δημοκρατία σε όλον τον κόσμο. Με αιτήματα κατά του καπιταλισμού εξαπλώθηκε γρήγορα παγκοσμίως και φυσικά στην Ευρώπη.

Έτσι πριν εννέα μήνες στήθηκε κατασκήνωση διαδηλωτών στην είσοδο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στην Φρανκφούρτη.

Ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα της της Deutsche Welle οι καταληψίες της ΕΚΤ κινδυνεύουν πλέον από μία πιθανή έξωση, αφού η δημοτική διοίκηση τους θεωρεί υπεύθυνους για τις απαράδεκτες συνθήκες στις οποίες έχει περιέλθει η γύρω περιοχή.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι όντως μερικοί άστεγοι μετέφεραν τις σκηνές τους στην περιοχή της κατασκήνωσης, πράγμα που όμως οφείλεται στην ευρύτερη περιθωριοποίησή τους.  «Αρουραίοι υπάρχουν γενικά στην Φρανκφούρτη, όπως επίσης και στην κατασκήνωση Occupy στην ΕΚΤ» δηλώνει στη Deutsche Welle ο ακτιβιστής Έρικ Μπουν.

Γνωστός κοινωνιολόγος αναφέρει ότι ούτως ή άλλως το κίνημα δεν άντεχε ακόμα πολλές μέρες άρα μια διάλυσή της από τις αρχές δεν θα βοηθήσει σε κάτι.

Ωστόσο πολλοί αναφέρουν ότι αυτή η πτώση της "δημοφιλίας" του Occupy οφείλεται και στην στάση των γερμανικών ΜΜΕ που κάνουν ελάχιστες έως και μηδαμινές αναφορές στο κίνημα.


newsbomb.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...