Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

«Σουλάτσο» στο προαύλιο των φυλακών του Κορυδαλλού!


Όπλα και ναρκωτικά από το προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού παραλαμβάνουν κρατούμενοι, ανενόχλητοι, μετά τα μεσάνυχτα, αποκαλύπτει η Καθημερινή της Κυριακής.


Μεταμεσονύχτιο «σουλάτσο» σε προαύλιο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού πραγματοποιούσαν κρατούμενοι (όπως δείχνουν οι παραπάνω φωτογραφίες) για να παραλάβουν οπλισμό και ναρκωτικά που είχαν πετάξει «εξωτερικοί συνεργάτες», δίχως να γίνονται αντιληπτοί από τους φρουρούς.

Η δραστηριότητά τους, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Καθημερινή της Κυριακής», έγινε γνωστή πολλές ημέρες αργότερα, μετά την παρακολούθηση υλικού που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας, στο οποίο φαίνονταν έγκλειστοι να «σπάνε» τα κάγκελα και με σχοινί να βρίσκονται στο έδαφος.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι προχώρησαν σε εξονυχιστικούς ελέγχους, καταφέρνοντας (ύστερα από εβδομάδες) να ανακαλύψουν ένα όπλο, δύο χειροβομβίδες και πέντε σφαίρες. Φτωχότατη συγκομιδή, σχολιάζουν οι γνωρίζοντες, μιλώντας γι' αυτά που διαδραματίζονται στις «ασφυκτικά γεμάτες» φυλακές. Οι αποδράσεις, οι έξωθεν επιθέσεις, τα οπλοστάσια, η ωμή βία, οι υπόγειες συναλλαγές είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Όπως φαίνεται στη σειρά φωτογραφιών που δημοσιεύονται, κρατούμενος βγαίνει από το κελί του, προχωράει λίγα μέτρα, παραλαμβάνει κάποιο αντικείμενο, επιστρέφει στο παράθυρο, πετάει μέσα το αντικείμενο και ξαναμπαίνει στο κελί του.



epikaira.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...