Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Στηρίζει τη «Δημιουργία, Ξανά!» η Ενωμένη Ελλάδα και χαιρετίζει την ενωτική πρωτοβουλία Τζήμερου , Μάνου

 


Η Κίνηση Πολιτών «Ενωμένη Ελλάδα» εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου:


Η Κίνηση Πολιτών «ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ» χαιρετίζει την δημιουργία του Συνασπισμού «Δημιουργία, Ξανά!» και τις ενωτικές πρωτοβουλίες των κ. Μάνου και Τζήμερου.


Θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένη η ευρεία ενότητα όλων των δυνάμεων που αντιτίθενται στο διεφθαρμένο πελατειακό κράτος, αλλά και στον λαϊκισμό.


Η Κίνηση Πολιτών «ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ» θα υποστηρίξει με όλες της τις δυνάμεις το νέο σχήμα, χωρίς να διεκδικεί ανταλλάγματα ή «οφίτσια», με μοναδικό γνώμονα ότι αυτό απαιτεί το συμφέρον της Πατρίδας.




Βασικές Πληροφορίες:


Η Κίνηση Πολιτών «ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ» είναι ένα πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε στα τέλη του 2011 με κύριο σκοπό να εργασθεί για την ενότητα όλων των δυνάμεων που, βασιζόμενες στην εντιμότητα, την υπευθυνότητα, αλλά και την κοινή λογική, επιθυμούν να σωθεί η Πατρίδα μας, ξεπερνώντας την κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και βαθύτατα πολιτική, ηθική και κοινωνική.


Ως βάση ενότητας θεωρούμε τις παρακάτω ευρέως αποδεκτές θέσεις:


1. Την διάλυση του πελατειακού κράτους, την αυστηρή δίωξη της διαφθοράς και της παρανομίας, την εφαρμογή των νόμων για όλους και χωρίς εξαιρέσεις.


2. Την οικονομική ανάπτυξη, με βάση την απελευθέρωση των υγειών οικονομικών δυνάμεων του τόπου, χωρίς γραφειοκρατικά και συντεχνιακά εμπόδια.


3. Το νοικοκύρεμα των κρατικών εσόδων και εξόδων, για την όσο γίνεται ταχύτερη επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.


4. Την εξυγίανση του Δημόσιου Τομέα και των ΔΕΚΟ, με ένα κράτος που θα ελέγχει την τήρηση των νόμων και θα φροντίζει αποτελεσματικά για την εσωτερική ασφάλεια και την άμυνα, με Κρατικούς Υπαλλήλους που θα είναι υπόδειγμα εντιμότητας και εργατικότητας.


5. Την φροντίδα και ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων και των ανέργων.


6. Τον άμεσο έλεγχο της Λαθρομετανάστευσης, και τον καθορισμό ανωτάτου ορίου μεταναστών που θα επιτρέπεται να ζουν και να εργάζονται εδώ νόμιμα, σεβόμενοι τους νόμους, την παιδεία και τα ήθη της χώρας μας.


7. Την επαναφορά της αισιοδοξίας και την υπερηφάνειας σε όλους τους Έλληνες, την εξασφάλιση της παραμονής της Ελλάδας ανάμεσα στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης.


8. Την Συνταγματική Μεταρρύθμιση, με κύριους άξονες την Προεδρική Δημοκρατία, τον Διαχωρισμό Νομοθετικής – Εκτελεστικής Εξουσίας, την Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, την Ισονομία για όλους με κατάργηση κάθε Ασυλίας, την κατάργηση της παραγραφής για σοβαρά εγκλήματα, την συνεχή αξιολόγηση των κρατικών Υπαλλήλων και την κατάργηση της μονιμότητας, την σύνταξη Ισοσκελισμένων Προϋπολογισμών.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...