Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Δημιουργούνται κέντρα υποδοχής και κράτησης λαθρομεταναστών

Κέντρα κράτησης θα δημιουργηθούν στη Σπάρτη Λακωνίας, στο Μερσινίδι Χίου, στα παλαιά κρατητήρια στο Ελληνικό, στη Μονάδα Πέτρου Ράλλη, στον Ασπρόπυργο, στη Βένα Ροδόπης, στο Φυλάκιο Εβρου, στο στρατόπεδο Ψαρογιάννη στο Στάνο Αιτωλοακαρνανίας και στο πρώην στρατόπεδο Φιλιρίδη στην Καρωτή Εβρου.
Κέντρα πρώτης υποδοχής μεταναστών θα δημιουργηθούν στο Βαθύ Σάμου, στην Αμυγδαλέζα (ανηλίκων) και στα νέα κρατητήρια στο Ελληνικό. Επίσης, αξιοποιείται δημόσια έκταση στο Φυλάκιο Εβρου για την εγκατάσταση λυόμενων κατασκευών που θα χρησιμοποιηθούν ως Κέντρο Πρώτης Υποδοχής.
Στη Θεσπρωτία εξετάζονται τρεις προτάσεις ιδιωτών για Κέντρο Κράτησης, εκτός της πόλης της Ηγουμενίτσας, ενώ στην Ορεστιάδα εξετάζεται πρόταση ιδιώτη με στόχο τη δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου, όπου θα συστεγάζονται Υπηρεσία Ασύλου, Κέντρο Πρώτης Υποδοχής, Διοίκηση του Frontex , οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ορεστιάδας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όλα τα κέντρα θα λειτουργούν με σύγχρονες προδιαγραφές ευρωπαϊκών προτύπων και θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Επίσης σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη, θα δοθούν κίνητρα για έργα υποδομής στις περιοχές, με χρηματοδότηση είτε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος είτε από το Πράσινο Ταμείο.

ethnos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...