Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Αρχιλύκαινα και μανιακή με την εξουσία


Τι λέει στο Crash η συγγραφέας Γκέρτρουντ Χέλερ για τη «Νονά» Άνγκελα Μέρκελ

Είναι ίσως η πιο ισχυρή αντίπαλος της καγκελαρίου της Γερμανίας. Η Γκέρτρουντ Χέλερ στοχεύει κατά της Άνγκελα Μέρκελ συνεχώς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε της χρόνιας κόντρας τους το βιβλίο με τίτλο «Η Νονά» που έγραψε στο οποίο σκιαγραφεί ένα σκοτεινό, αυταρχικό πρόσωπό της.

Το «Σύστημα Μ» γράφει η Χέλερ, στηρίζεται σε τρία στοιχεία: «Την επιβολή της παντοδυναμίας της σε αδύναμους συνεργάτες, την κωλυσιεργία, έτσι που οι αντίπαλοί της να μη μπορούν να δουν τα χαρτιά της σε επίμαχα θέματα, και στο δανεισμό ιδεών από αντίπαλα κόμματα, όπως τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους».

Και αλλού: «Οι αξίες των άλλων δεν έχουν καμία ουσία όταν δεν εξυπηρετούν το γερμανικό αφεντικό. Έτσι είναι η Καγκελάριος. Είναι πρωταγωνίστρια σε ένα δαιμονικό παιχνίδι… Το μυστικό σύνθημα είναι: Αγοράζουμε Ευρώπη».

Η Γκέρτρουντ Χέλερ, στην αποκλειστική συνέντευξή της στο περιοδικό «Crash» μιλά για την καγκελάριο της Γερμανίας, την οποία στο βιβλίο της χαρακτηρίζει αρχιλύκαινα, μανιακή με την εξουσία, εγωπαθή...

Στη συνέντευξή της στο περιοδικό, η 71χρονη υποστηρίζει: «Και η Μαφία είναι ένας μυστικός σύνδεσμος. Εκεί βρίσκεται η ομοιότητα με το πολιτικό στιλ της Μέρκελ. Δεν έχει συγκεκριμένη ιδεολογία, κανένα πιστεύω και χρησιμοποιεί τη σιωπή. Κάνει το παράνομο να φαίνεται νόμιμο», αναφέρει .

Στο ερώτημα που της τέθηκε για το ποια είναι πραγματικά η καγκελάριος, εκείνη απαντά: «Διερωτώμαι κι εγώ η ίδια αν υπάρχει κάποιος άνθρωπος που να γνωρίζει πραγματικά τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας της κ. Μέρκελ».

Αναφέρεται όμως και σε ένα παλιό περιστατικό που είχε, λέγοντας: «Μια φορά μου είχε πει ότι την είχε επισκεφθεί ο ίδιος ο Χέλμουτ Σμιτ (πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας). Σε κάποια συνάντησή μας, αργότερα, μου έδειξε ένα μαύρο δερμάτινο καναπέ λέγοντας: “Εδώ κάθισε ο Χέλμουτ Σμιτ και μου μιλούσε όλο με αρνητικά λόγια για τη Γερμανία”. Η Μέρκελ λοιπόν μου είπε ότι δεν κάθεται σε αυτόν τον καναπέ γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Ένιωθε άβολα, επειδή ο Σμιτ την επέκρινε έντονα».

Όπως υποστηρίζει η δρ. Χέλερ, και ο πολιτικός της μέντορας, Χέλμουτ Κολ, φαίνεται να έχει την ίδια γνώμη για την καγκελάριο. «Ο κ. Κολ είναι επίσης επικριτικός απέναντι στην κ. Μέρκελ. Κι αυτό γιατί η καγκελάριος έχει συμβούλους τρίτης κατηγορίας. Δεν επιτρέπει να έχει κοντά της άριστους, τους καλύτερους. Καθένα που είναι καλός τον θεωρεί πιθανό αντίπαλο, ανταγωνιστή»…

Συνεχίζει την περιγραφή της: «Χρησιμοποιεί την ηθική σαν όργανο για να κάνει τους πολίτες να νιώθουν ασφαλείς και την επόμενη μέρα εφαρμόζει μια θέση την οποία είχε καταγγείλει χθες».

Και τονίζει: «Η Μέρκελ απολαμβάνει τον τίτλο της “Βασίλισσας", τον οποίο δεν τον κέρδισε μόνη της. Οι χρεωμένες χώρες της Ευρώπης της τον έδωσαν, για να συνεχίζει να οργανώνει τη βοήθεια προς αυτές. Όταν έχεις έναν πλούσιο θείο ή θεία, του δίνει ένα φοβερό όνομα για να περιμένεις να σου δώσει κάτι στην κληρονομιά!

Παρακάμπτει το Σύνταγμά μας, αλλά και το ευρωπαϊκό Δίκαιο χωρίς να συναντά αντιδράσεις. Έτσι, καταστρατηγεί διατάξεις και αξίες. Αυτή είναι η διαφορά ως προς την εμμονή με την εξουσία με τους προκατόχους της».
Η δρ Χέλερ γράφει ότι το «Σύστημα Μ» εγκαθιδρύει μια ήπια εκδοχή της αυθαίρετης επέκτασης εξουσίας, ένα είδος που η Γερμανία δεν έχει γνωρίσει ποτέ».

Για τα υψηλά ποσοστά της, αναφέρει: «Τα ποσοστά αυτά οφείλονται στο ότι δεν ανακοινώνει ποτέ κακές ειδήσεις. Η κ. Μέρκελ έχει επιτύχει να διαθέτει μια υπερκομματική εξουσία».

«Εδώ και τριάντα χρόνια είναι ο αδερφός μου ανταποκριτής στην Ελλάδα. Ξέρει πολλά για την Ελλάδα», αναφέρει. Και σημειώνει: «Είναι σημαντικό: πρέπει να σταματήσουμε να φερόμαστε στην Ελλάδα σαν να είναι αποικία. Όταν έρχεται η τρόικα είναι σαν να έρχεται μια ομάδα επιθεωρητών, καθηγητών, που υπαγορεύει τι πρέπει να κάνετε διαφορετικά και δείχνει ελλιπή σεβασμό απέναντι σε έναν αναμφισβήτητο πολιτισμό όπως της Ελλάδας. Να μην ξεχνάμε τι έχει προσφέρει η Ελλάδα σε εμάς».

«Είναι πολλοί που πιστεύουν ότι η ακολουθούμενη στρατηγική-η χορήγηση χρηματικών ποσών- θα καταλήξει στην καταστροφή του ευρώ. Η οικονομία των χρεωμένων χωρών επιδεινώνεται, γιατί είναι υψηλά τα χρηματικά ποσά που πρέπει να επιστρέψουν – συν τους τόκους», αναφέρει.

«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει γιατί επίκεινται εκλογές. Ενδέχεται να δημιουργηθεί μεγάλος συνασπισμός κομμάτων. Είναι πολλοί όμως οι άντρες που την ανταγωνίζονται, και η Μέρκελ μπορεί τελικά να αποδυναμωθεί. Αλλά πιστεύω ότι κι αν ακόμα δεν γίνει Καγκελάριος, θα λάβει ένα υψηλό αξίωμα στην Ευρώπη, όπου όμως θα υπόκειται σε μεγαλύτερο έλεγχο από ό,τι στη Γερμανία- για παράδειγμα, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή αξιωματούχους της Κομισιόν».



newsbeast.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...