Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ήρωες για την κοινωνία οι δύο νέοι αστυνομικοί - Απομάκρυνε από τις κηδείες τους κάθετι που θα μπορούσε να αμαυρώσει τη μνήμη τ



Μέγεθος κειμένου

















































- Χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί αποδοκίμασαν τους υψηλόβαθμους στο Περιστέρι
- Οι συγγενείς έδιωξαν τον Κ. Μητσοτάκη μέσα από την εκκλησία και απομάκρυναν κι άλλους πολιτικούς
- Χιλιάδες κόσμου σε Περιστέρι και Τρίκαλα - Λαϊκό προσκήνυμα στον τόπο της τραγωδίας
- Σε ποιό σημείο βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αδίστακτων κακοποιών





















Με δύο συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και με τις λέξεις "Μας εγκαταλείψατε" οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίας αλλά και συνάδελφοί τους αστυνομικοί απέτισαν φόρο τιμής στους δύο αδικοχαμένους συναδέλφους τους, στους οποίους κάποιοι αδίστακτοι έκοψαν τόσο γρήγορα το νήμα της ζωής τους.



Για πρώτη φορά οι αστυνομικοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήρθαν τόσο κοντά με απλούς πολίτες που έσπευσαν στο πλευρό τους σε αυτή την σιωπηρή διαμαρτυρία και αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι η ομάδα Δίας για τον απλό πολίτη ήταν άνθρωποι της διπλανής πόρτας κοντά στους οποίους οι πολίτες για πρώτη φορά είχαν αρχίσει να νιώθουν περισσότερο ασφαλείας.

Η δολοφονία αυτών των δύο νεαρών παιδιών της Ομάδας Δίας συγκλόνισε το πανελλήνιο με χιλιάδες κόσμου καθημερινά να αφήνει ένα λουλούδι στον τόπο της τραγωδίας, γεγονός που δείχνει ότι η ομάδα αυτή είναι ότι πιο αξιόλογο έχει να επιδείξει η Ελληνική Αστυνομία και ουδέποτε ο κόσμος τους αντιμετώπισε, όπως κάποιοι θά έλεγαν ως "μπάτσους", αλλά αντίθετα. Όλοι τους αντιμετώπιζαν ως τους δικούς τους ανθρώπους που βρίσκονταν πάντα κοντά τους να τους προστατεύουν από τους κακοποιούς.

Αυτό φάνηκε περίτρανα από τις κηδείες των δύο νεαρών αστυνομικών. Ο κόσμος, η οικογένεια, οι συγγενείς τους έχουν τοποθετήσει τόσο υψηλά που δεν θέλησαν κανέναν να παραβρεθεί στις κηδείες τους είτε από τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας είτε απο πολιτικούς.

Πέρα όμως από τον πόνο, υπήρξαν και αποδοκιμασίες από συγγενείς και φίλους κατά των πολιτικών που έφθασαν στην κηδεία, καθώς η οικογένεια είχε ζητήσει να μην παρεβρεθεί ουδείς πολιτικός και εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Μάλιστα, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφθασε στο νεκροταφείο και πριν καν πλησιάσει την οικογένεια, απωθήθηκε από φίλους και συγγενείς, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που τον αποδοκίμασαν. Παρόμοια συμπεριφορά είχαν και οι δύο πολιτικοί του ΛΑΟΣ, κ. Γεωργιάδης και Πλεύρης, στους οποίους δεν επετράπη να πλησιάσουν και παρακολούθησαν την τελετή από ένα μακρινό σημείο έξω από το νεκροταφείο.

Αυτό που άκουγε κανείς στις δυο κηδείες των νεαρών αστυνομικών που έπεσαν νεκροί από πυρά αδίστακτων κακοποιών ήταν ένας βουβός πόνος και οργή για όλα όσα οδήγησαν στον χαμό των δυο μελών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Στα Τρίκαλα, χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, άνθρωποι που ούτε καν γνώριζαν τον 23χρονο Γιώργο Σκυλογιάννη.

Στο Περιστέρι ο κόσμος ήταν τόσος πολύς που είχε πλημμυρίσει τους δρόμους γύρω από το νεκροταφείο. Ιδιαίτερα αισθητή έκαναν την παρουσία τους οι συνάδελφοι του 22χρονου αδικοχαμένου Γιάννη Ευαγγελινέλη. Μάλιστα, η οργή ήταν τόσο μεγάλη που πολλοί από τους χαμηλόβαθμους αξιωματικούς αποδοκίμασαν έντονα τους υψηλόβαθμους. 'Ηταν τόσο μεγάλη η συναισθηματική φόρτιση που ακόμα και όταν κάποιοι από τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς κοίταξαν με έντονο ύφος τους υφιστάμενούς τους η απάντηση που πήραν ήταν ο αριθμός μητρώου τους.

Ποιοί ήταν οι δυο αστυνομικοί


Ο Γιώργος Σκυλογιάννης γεννήθηκε στο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων. Ηταν το μεγαλύτερο από τα πέντε παιδιά του Χρήστου Σκυλογιάννη, υπαλλήλου καθαριότητας στον πρώην δήμο Φαλώριας, νυν δήμο Τρικκαίων. Η μητέρα του Λεμονιά μπήκε πριν από μερικούς μήνες με 8μηνη σύμβαση επίσης στον τομέα καθαριότητας του δήμου Τρικκαίων και τον Μάιο θα αποχωρούσε, ενώ από χρόνια η οικογένεια είχε μετακομίσει στα Τρίκαλα.

Ενα φιλότιμο και ευαίσθητο παιδί που είχε αναλάβει από νωρίς την υποχρέωση να συντηρεί την οικογένειά του ήταν και ο 23χρονος Γιάννης Ευαγγελινέλης ο οποίος ζούσε στη συνοικία της Κηπούπολης στο Περιστέρι.
Ο πρόωρος θάνατος του πατέρα του, πριν από μερικά χρόνια, τον υποχρέωσε να αναζητήσει δουλειά αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το σχολείο για να βοηθήσει τη μητέρα και τις δύο μικρότερες αδελφές του. Ο Γιάννης δεν εργάστηκε, ωστόσο, στην επιχείρηση ξυλείας που διατηρούσαν ο πατέρας και ο θείος του στο Περιστέρι, αλλά επέλεξε να μπει στην αστυνομία.

Πηγή newsit.gr

\
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...