Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Σημίτη και Καραμανλή «καρφώνει» η Πελέκη


Τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Σημίτη και Κώστα Καραμανλή,  αλλά και τους καθ’ υλήν αρμόδιους υπουργούς των δυο Κυβερνήσεων «έδωσε» τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας της ενώπιον της εφέτου ειδικής ανακρίτριας Ειρήνης Καλού, η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη.
Η σύζυγος του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Γιώργου Βουλγαράκη, η οποία τελικά αφέθηκε ελεύθερη με την επιβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 70.000 με υποθήκη, υποστήριξε ότι οι «ιερές» ανταλλαγές μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου πραγματοποιήθηκαν, αφού προηγήθηκαν «ειλημμένες πολιτικές αποφάσεις, διαχρονικά δύο Κυβερνήσεων, οι οποίες με τους αρμόδιους εκάστοτε Υπουργούς τους, φρόντισαν να υλοποιήσουν την πολιτική αυτή απόφαση.
Το μόνο που μου γεννά απορία, εκ των υστέρων, είναι το γιατί, όταν τελικά την υλοποίησαν, την πολιτική αυτή βούλησή τους, οι πολιτικώς προϊστάμενοι, δεν την υποστήριξαν κιόλας».
Μάλιστα, στην πολύωρη απολογία της η κατηγορουμένη για τρία βαρύτατα αδικήματα, επέμεινε ότι νομίμως έπραξε όσα έπραξε και επέρριψε ευθύνες στα ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για «ανθρωποφαγία».
Για Κ. Καραμανλή
Επιπλέον, η Αικατερίνη Πελέκη, υποστήριξε ότι, «αν ο πρώην Πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, είχε κάνει από την πρώτη μέρα, που ξέσπασε η ιστορία, το 2008, τη δήλωση που έκανε μεταγενέστερα εγγράφως τον Οκτώβριο του 2010 στην Προανακριτική Επιτροπή, (σ.σ περί μη ζημίας του Δημοσίου) δεν θα υπήρχε σήμερα «σκάνδαλο Βατοπεδίου».
Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι σε μία υπόθεση που τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, κατέληξε να είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης από λάθος πολιτικούς χειρισμούς».
Για Μονή Βατοπεδίου
Αντίθετα, η σύζυγος του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, απάλλαξε τη Μονή Βατοπαιδίου λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Δεν πιστεύω ότι πίεσε η Μονή κάποιον να αποδεχθεί τα αιτήματά της. Το Κράτος ήθελε να τα αποδεχθεί, κι έτσι έκανε. Ο τρόπος με τον οποίον προεβλήθη η υπόθεση Βατοπεδίου από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δημιούργησε κατά τη γνώμη μου πανικό στους ανθρώπους που είχαν συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο στην υλοποίηση των ανταλλαγών αυτών. Και στους πολιτικώς προϊστάμενους, απ´ ό, τι φάνηκε, και στους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Έτσι είχαμε περιπτώσεις Υπουργών, όπως ο κ. Δούκας, και ο κ. Κοντός, η νομιμότητα των πράξεων των οποίων ουδέποτε αμφισβητήθηκε, οι οποίοι αρνήθηκαν την υπογραφή τους, με αποτέλεσμα αυτό να πυροδοτήσει ακόμη περισσότερο την ανθρωποφαγία από την πλευρά των Μέσων Ενημέρωσης».

Υπενθυμίζεται,  ότι μέχρι σήμερα από το γραφείο της κ. Καλού έχουν περάσει ως κατηγορούμενοι πολλά πρόσωπα από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου καθώς και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γιάννης Αγγέλου.
Οι τελευταίοι που θα κληθούν σε απολογία για την υπόθεση είναι ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος.
 
newsbomb.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...