Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Μια ώρα θα κρατήσει ο πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας




Πρόκειται για άρθρο πρόκληση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Μιλιέτ,η οποία κυκλοφορεί στη Θράκη...
Το υπογράφει ο Τζεγκίζ Ομέρ, ο οποίος μας …πληροφορεί με θράσος και αλαζονεία ότι δεν θα διαρκούσε ούτε “δυο-τρεις ώρες”, όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης,που ως γνωστόν είχε διαχειριστεί τη κρίση στα Ίμια. Τόσο ισχυρό θεωρεί το τουρκικό στρατό ο κ.Ομέρ.

“Στην πραγματικότητα τα λόγια του Σημίτη και του Κον-Μπεντίτ είναι ιστορικά. Τα άτομα αυτά καθώς προέρχονται μέσα από το σύστημα και το ξέρουν πολύ καλά, υπό κάποια έννοια αποκάλυψαν το παρόν παγκόσμιο σύστημα, και περιέγραψαν με τον πιο απλό τρόπο πως δουλεύει.
 Ο Σημίτης κατά την γνώμη μου είναι πολύ ρεαλιστής, αλλά η κουβέντα του πως σε περίπτωση ελληνοτουρκικού πολέμου αυτός θα διαρκούσε 2-3 ώρες, θα προκαλέσει τον θυμό των ομογενών του και ιδιαίτερα των ακραίων εθνικιστών.

 Ο Σημίτης μίλησε ρεαλιστικά, αλλά για να μην θίξει περισσότερο την περηφάνια των ομογενών του επιμήκυνε την διάρκεια του πολέμου. Κατά την γνώμη μου ένας τέτοιος πόλεμος δεν θα διαρκούσε ούτε 2 ώρες. Διότι η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Υπάρχουν δύο στρατοί που δεν μπορούνε να συγκριθούν ούτε αριθμητικά, ούτε από πλευράς εξοπλισμού, εμπειρίας και εκπαίδευσης. Ο τουρκικός στρατός είναι από τους πιο ισχυρούς στρατούς του ΝΑΤΟ και του κόσμου

Κρίμα δεν είναι ; Την ώρα που ο κόσμος συνθλίβεται από τους φόρους, η ανεργία σπάει ρεκόρ, και υπάρχουν μεγάλες ανεπάρκειες, δεν είναι αμαρτία να δίνονται δισεκατομμύρια για όπλα που θα πεταχτούν μόλις λήξει ο χρόνος τους ;
Και μάλιστα ποιο το κίνητρο για αυτά τα όπλα όταν πρόκειται για ένα πόλεμο που δεν θα μπορέσει να κερδηθεί ;”

Να επισημάνουμε πάλι μόνο ότι η εφημερίδα κυκλοφορεί στη Θράκη ,όπου οι “σκληροί” της μειονότητας ετοιμάζουν αύριο “γιορτές” και “πανηγύρια” γι΄ αυτό που ονομάζουν ημέρα …αντίστασης!

Πηγή  24ωρο
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...