Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Φοιτητές του ΕΜΠ προσφέρουν τις γνώσεις τους δωρεάν σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης!


Φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ανέλαβαν μία πρωτοβουλία αρκετά σημαντική για τους καιρούς που διανύουμε.

Στην προσπάθειά τους να συνεισφέρουν ότι μπορούν στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που περνάει η χώρα αποφάσισαν να παραδίδουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν οικονομικά.

Στο τραπέζι των συζητήσεων πριν προβούν στις πράξεις, υπήρχε και η ιδέα να βοηθήσουν τους ανθρώπους που θα αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τη ΔΕΗ, λόγω της μη καταβολής του χαρατσιού. Μέχρι στιγμής κανένα νοικοκυριό δεν έμεινε χωρίς ρεύμα αφού οι ιθύνοντες αρκέστηκαν μόνο σε απειλές.

Η κίνηση των φοιτητών φαίνεται να έχει αντίκρυσμα αφού απέκτησαν ήδη μαθητές που ενδιαφέρονται και χώρο για να παραδίδουν τα μαθήματα. Αντίστοιχες κινήσεις ετοιμάζουν και φοιτητές από το τμήμα Χημικών Μηχανικών και τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στο ξεκίνημα, σύμφωνα με τον εμπνευστή της κίνησης αυτής, Νίκο Δημόπουλο, τώρα έχει δρομολογηθεί και απέκτησαν ήδη τους 10 πρώτους μαθητές.

Όσοι μαθητές το επιθυμούν μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 6973588917 ή μέσω e mail στη διεύθυνση  dwreanmathimata@yahoo.gr


neolaia.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...