Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

«Έκλεψαν» notebook της Nasa με κωδικούς του Διαστημικού Σταθμού


Ανώτατος αξιωματούχος της Nasa παραδέχθηκε ότι ένας φορητός υπολογιστής, που ανήκε στη διαστημική υπηρεσία και είχε κλαπεί πριν από ένα χρόνο, περιείχε «αλγόριθμους που χρησιμοποιούνται στον έλεγχο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού».


Σε γραπτή αναφορά προς το αμερικανικό Κογκρέσο, ο Πολ Κ. Μάρτιν λέει πως το μη-κρυπτογραφημένο notebook ήταν μία από τις 48 συσκευές, που ανήκαν στη Nasa και χάθηκαν ή εκλάπησαν στο διάστημα Απρίλης 2009 – Απρίλης 2011.

Επίσης, ανέφερε ότι οι φορητοί υπολογιστές περιείχαν κωδικούς ασφαλείας και ευαίσθητα δεδομένα για τα προγράμματα της Nasa «Constellation» και «Orion». Η υπηρεσία, όμως, δεν μπορεί να προσδιορίσει το πραγματικό εύρος έκθεσης της ασφάλειας της Nasa.

«Η Nasa δεν μπορεί να μετρήσει με ακρίβεια την ποσότητα ευαίσθητων δεδομένων που έχουν εκτεθεί, όταν χάθηκαν ή εκλάπησαν τα notebook υπαλλήλων, καθώς η υπηρεσία βασίζεται στις αναφορές των ιδίων για τα χαμένα αρχεία», είπε ο Μάρτιν.

Το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Nasa πάντως, προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα, δηλώνοντας ότι «δεν κινδύνεψαν σε καμία στιγμή ούτε κινδυνεύουν οι εργασίες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, λόγω της διαρροής των δεδομένων».


newsbomb.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...