Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

«Συμμορίες» λυμαίνονται τα καύσιμα του στρατού


Πρωτοφανής συναγερμός έχει σημάνει στο στράτευμα για τον εντοπισμό και την εξάρθρωση κυκλωμάτων που κλέβουν στρατιωτικό υλικό και εφόδια, με τη συμμετοχή πιθανότατα και στελεχών των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, δεν πρέπει να θεωρείται «μεμονωμένο» το ύποπτο περιστατικό το οποίο αποκάλυψε αιφνιδιαστικός έλεγχος από άνδρες του ΣΔΟΕ, άνδρες του οποίου μπλόκαραν κατά την έξοδό του από στρατόπεδο της Ρόδου, ιδιωτικό βυτιοφόρο που μετέφερε 2 τόνους καυσίμων από τα αποθέματα της μηχανοκίνητης μονάδος που είναι εγκατεστημένη στο νησί.

Οπως δείχνει και η γενική κινητοποίηση που σήμανε σε όλα τα κλιμάκια της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Στρατού, ερευνάται αν το συγκεκριμένο κρούσμα μπορεί να οδηγήσει στην αποκάλυψη ομάδων και συμμοριών που λυμαίνονται τον Ελληνικό Στρατό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περίπτωση της Ρόδου, το μπλόκο του ΣΔΟΕ μόνο τυχαία δεν στήθηκε, αλλά είχε προηγηθεί συστηματική παρακολούθηση της δραστηριότητας ιδιωτών και στρατιωτικών. Η μεταφορά καυσίμων δεν φαίνεται εύκολο να δικαιολογηθεί ούτε από τα παραστατικά που συνόδευαν το φορτίο, αφού ο στρατός διαθέτει δικά του βυτιοφόρα για να καλύπτει τις ανάγκες του.

Τώρα ερευνάται ποιες ποσότητες καυσίμων και πού διοχετεύονταν μέσω βυτιοφόρων ιδιωτών, καθώς από τα καύσιμα αυτά εξαρτάται και η δυναμικότητα των αρμάτων μάχης που στρατοπεδεύουν σε στρατηγικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας.


protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...