Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Παπαδημούλης: Ο Μπεντίτ τα έβαλε με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έμειναν εκτός οι Οικολόγοι Πράσινοι


Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "9", ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι "μάλλον κάποιοι από τους Έλληνες Πράσινους-Οικολόγους του εξήγησαν ότι το ανοδικό ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ στέρησε την είσοδο των Οικολόγων στη Βουλή και ο Κον Μπεντίτ με το γνωστό θερμό του ταμπεραμέντο προέβη σε δηλώσεις υπό την επήρεια αυτών των απόψεων".
Στη συνέχεια είπε: "Θέλω να διαβεβαιώσω τον Κον Μπεντιτ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έντονο το περιβαλλοντικό στοιχείο στην πολιτική του και στην συμμαχία που φιλοδοξούμε να χτίσουμε εναντίον της πολιτικής του μνημονίου, έχουν θέση και οι Πράσινοι".
Μια απάντηση που ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, καθώς ακολούθησε τις δηλώσεις του Κον Μπεντίτ. Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, είχε χαρακτηρίσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, "τρελό πρόγραμμα, γεμάτο ψέματα".
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης από τη μεριά του, δε δίστασε να σχολιάσει και τον χαρακτηρισμό "Ολαντρέου" που είχε απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας προς τον Φρανσουά Ολάντ, λέγοντας:
"Το Ολαντρέου του Τσίπρα απασχόλησε κατά κόρον τις εφημερίδες και τα κανάλια στην Ελλάδα, δεν απασχόλησε καθόλου τον Τύπο στην Γαλλία. Αυτοί που κατάπιαν την παρέμβαση Μέρκελ στον Παπούλια, αυτοί που κατάπιαν τον Σαρκόζι να λέει: "μ...κα" τον Παπανδρέου το να οργίζονται για το "Ολαντρέου" είναι τουλάχιστον υποκριτικό. Δυο μέτρα και δυο σταθμά".

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ 

"To χθεσινό ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής λέει ότι: "η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη, θα την βοηθήσουμε αλλά πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της".
Ναι, αλλά το μνημόνιο σκοτώνει την ανάπτυξη. Η χθεσινή άτυπη σύνοδος κορυφής που μετέθεσε τα πάντα για τον Ιούνη μετά τις ελληνικές εκλογές έκανε μια δήλωση του τύπου: "Θέλουμε να είμαστε πλούσιοι, όμορφοι και υγιείς". Πώς θα έχουμε ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα εφαρμόζοντας ένα μνημόνιο που σκοτώνει κάθε παραγωγική δραστηριότητα; Είναι σε όλους αντιληπτό πλέον ότι αυτή η συνταγή «σκοτώνει τον ασθενή". Δεν τον θεραπεύει.
Αν βρεθούμε εμείς στην κυβέρνηση μαζί με συμμαχίες φυσικά, να εκπροσωπούμε τη χώρα στις 27-28 Ιουνίου στη Σύνοδο Κορυφής θα πούμε: "Ελάτε κύριοι, να βάλουμε στο τραπέζι τα πάντα για να τα ξανασυζητήσουμε γιατί έχει αποδειχθεί ότι δυο χρόνια τώρα το μνημόνιο είναι η συνταγή του θανάτου. Ολόκληρη η ευρωζώνη οδηγείται σε διάλυση". Αν δεν διεκδικήσεις κάτι, δεν θα πάρεις τίποτα", κατέληξε.


news247.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...