Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Η Ντίσνεϊλαντ της Θεσσαλονίκης λέγεται ALEXANDERLAND !


«Alexanderland», όπως λέμε «Disneyland», θέλει να δημιουργήσει ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής. Πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο, με κεντρικό θέμα το Μέγα Αλέξανδρο, τη ζωή και τις μάχες του, με σαφή εθνική σημασία και διεθνή αντίκτυπο.

Τριακόσια στρέμματα θα απαιτηθούν για να αναπτυχθεί το πάρκο περιπάτου, αναψυχής και τουρισμού και οι ενέργειες για την υλοποίησή του αρχίζουν μέσα στο τρέχον έτος. Ο κ. Τσαμασλής αποκάλυψε ότι ήδη υπάρχει μια προμελέτη και εξετάζονται τρεις χώροι (ένας στην ανατολική, ένας στη δυτική Θεσσαλονίκη κι ένας στην περιοχή του Λαγκαδά), ώστε να επιλεγεί εκείνος στον οποίο θα δημιουργηθεί το θεματικό πάρκο.

Η οριστική μελέτη θα ανατεθεί σε διάφορα τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ώστε να δημιουργηθεί ένα πάρκο, στο οποίο θα μπορεί ο επισκέπτης να δει τη ζωή και τις μάχες του μεγάλου στρατηλάτη μέσα από τις ποικίλες παραμέτρους που καθόρισαν την πορεία του. Ο προϋπολογισμός δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις 200.000 ευρώ, ενώ έχει γίνει και δέσμευση ποσού από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2013.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαμασλή στο πάρκο θα γίνεται πλήρης αναπαράσταση της ζωής και των μαχών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με ομοιώματα, αίθουσες προβολής κτλ. Ο αντιπεριφερειάρχης θεωρεί πως ένα τόσο μεγάλο θεματικό πάρκο θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό τουριστών, πολλούς νέους από σχολεία διαφόρων χωρών, σε τέτοιο βαθμό, που είναι αμφίβολο αν οι ανάγκες φιλοξενίας των τουριστών μπορούν να καλυφθούν από τις υποδομές της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, ήδη έχει υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον για συμμετοχή στην κατασκευή και λειτουργία της «Alexanderland», τόσο από την Ελλάδα, όσο κι από την Ευρώπη.
voria



lithosfotos.blogspot.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...