Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Γερμανοί Κροίσοι βγάζουν τα λεφτά τους στον Παναμά


Την ίδια ώρα που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανιζόταν επικριτικός έως ... λάβρος κατά των καταθετών που εμπιστεύονται τα χρήματά τους σε τράπεζες που προσφέρουν υψηλότερα του μέσου όρου επιτόκια, ή σε φορολογικούς παραδείσους, όπως μέχρι πρότινος η Κύπρος, η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung “άδειαζε” τον υπουργό και την κυβέρνηση του Βερολίνου, αναδημοσιεύοντας στοιχεία που αποδεικνύουν πως οι πλουσιότεροι Γερμανοί βγάζουν τα λεφτά τους σε offshore εταιρείες στον Παναμά! (δείτε εδώ: www.sueddeutsche.de)

Το δημοσίευμα επικαλείται κρατικά αρχεία του Παναμά που καταδεικνύουν πως πάνω από το 50% των ξένων επενδύσεων στη χώρα τελεί σε αφορολόγητο καθεστώς, μέσω offshore εταιρειών, που ανήκουν σε Γερμανούς Κροίσους όπως οι οικογένειες Piëch και Porsche, ιδιοκτήτες της φερώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και του Ομίλου Volkswagen, ο Hubert Burda των γνωστών εκδόσεων, η κυρία Quandt, που θεωρείται ως η πλουσιότερη γυναίκα στη Γερμανία, αλλά και τα μέλη της δυναστείας του καφέ Jacobs.

Μαζί τους ακόμα και η οικογένεια von Finck, απόγονοι του ιδρυτή των ασφαλιστικών κολοσσών Munich Re και Allianz και της ιδιωτικής τράπεζας Merck Finck & Co.

Πάντως τόσο οι οικογένειες Πόρσε και Πίεχ , όσο και ο Χούμπερτ Μπούρντα και η Σίλβια Κουάντ δήλωσαν άγνοια για το θέμα και αρνήθηκαν πως διατηρούν οικονομικές σχέσεις με τον Παναμά...



protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...