Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Αστυνομικίνες με Ferrari στο κυνήγι των… κακών


Είναι γνωστό πως οι αρχές του Ντουμπάι κάνουν τα τελευταία χρόνια προσπάθειες να αναδείξουν το κρατίδιο σε τουριστικό προορισμό αξιώσεων. Στο πλαίσιο αυτό έχουν επενδύσει τεράστια ποσά σε πολυτελέστατες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και σε διαφημιστικές εκστρατείες αξιώσεων. Μία από τις προτεραιότητές τους δε, είναι να εμφυσήσουν στους εν δυνάμει επισκέπτες τους το αίσθημα της ασφάλειας.

Στο πλαίσιο αυτό αναβαθμίζουν και τις υπηρεσίες που παρέχουν οι αρχές ασφαλείας, ιδίως στις τουριστικές περιοχές και στις ξενοδοχειακές ζώνες. Εκεί που αναλαμβάνουν δράση τα νέα, ειδικά σώματα της Αστυνομίας. Γιατί «ειδικά»; Πρώτον γιατί στελεχώνονται κυρίως από γυναίκες (!), γεγονός από μόνο του πρωτόγνωρο για αραβική χώρα και δευτερευόντως γιατί ο «εξοπλισμός» τους απέχει έτη φωτός από κάθε άλλο αστυνομικό σώμα στον πλανήτη!

Έτσι το νέο σώμα της Dubai Police που είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της κυκλοφορίας στις τουριστικές περιοχές, στελεχώνεται από νεαρές αστυνομικούς ειδικά εκπαιδευμένες να χειρίζονται άψογα και αποτελεσματικά τα … οχήματα της υπηρεσίας. Ήτοι μια ChevroletCamaro που… προϋπήρχε στο στόλο της Αστυνομίας, αλλά και τα δύο νέα αποκτήματα, μια… Lamborghini και μια Ferrari FF!



protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...