Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Ποιος είναι ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Εκκλησίας «Αποστολή» που μοιράζει τρόφιμα και φάρμακα στα «αποκλεισμένα» νησιά

Αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας που έχει αγγίξει το 33% και με την μαζική μετανάστευση νέων οικογενειών, σε Αυστραλία και Αμερική,όπου τους τελευταίους μήνες μόνο στην Κάλυμνο, ξεπέρασε συνολικά τις 4.000, βρίσκονται τα ακριτικά νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Το Σαββατοκύριακο Κλιμάκιο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού "Αποστολή'' της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα επισκέφθηκε την Κάλυμνο, την Τέλενδο και την Ψέριμο σε μια προσπάθεια στήριξης των ακριτικών οικογενειών που ζούνε με εισόδημα κάτω του ορίου της φτώχειας και είναι ανασφάλιστες.

Στη Κάλυμνο 150 άτομα βρίσκουν, καθημερινά, φαγητό στο συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως, 50 διορισμένοι εκπαιδευτικοί από την υπόλοιπη Ελλάδα στο νησί, τρώνε στις κουζίνες της Εκκλησίας ενώ δεκάδες οικογένειες παίρνουν δέματα τροφίμων για τις ημερήσιες ανάγκες τους.

Ο κ. Δήμτσας παρέδωσε 2 τόνους τροφίμων και επαρκή ποσότητα σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, συνεχίζοντας την εκστρατεία ενίσχυσης και στήριξης των ακριτικών περιοχών της χώρας μας.

Σε συναντήσεις που είχε με τον Μητροπολίτη Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παίσιο, τον Δήμαρχο Καλύμνου και πολίτες του νησιού ο κ. Δήμτσας αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση λέγοντας ότι " θα ξεπεραστεί μόνο αν προσπαθήσουμε με αλληλεγγύη, αυταπάρνηση και κοινό ζήλο βάζοντας όλοι, στην άκρη το «εγώ» και αντικαθιστώντας το, με το «εμείς».

Οι ακρίτες μας, υπογράμμισε ο Γενικός Διευθυντής της "Αποστολής" , είναι η "συνείδηση" της Ελλάδας. Η εικόνα αδιαφορίας του κέντρου στην περιφέρεια πρεπει να σταματήσει. Η στήριξη της "Αποστολής" σε συνεργασία και με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών είναι ένδειξη αναγνώρισης της εθνικής τους προσφοράς. Η Εκκλησία με όλες της τις δυνάμεις προσπαθεί να απλώσει ένα δίχτυ προστασίας και στήριξης των αδυνάτων και της νέας γενιάς.

Ο Μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου περιέγραψε με μελανά γράμματα τα προβλήματα των ακριτών λέγοντας ότι «στην περιοχή αναβιώνουν προβλήματα της δεκαετίας του 50. Υπάρχει «αιμορραγία» των νέων μας στο εξωτερικό που φεύγουν για ανεύρεση δουλειάς. Το φάρμακο και το απαραίτητο υγειονομικό υλικό λείπουν από τον τόπο μας. Αισθανόμαστε, είπε, ξεχασμένοι και αποκομμένοι» και πρόσθεσε «υπάρχουν Καλύμνιοι για τους οποίους το κρέας και τα μπισκότα είναι χρυσός. Σας ευχαριστούμε θερμά, ευχαριστούμε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για την βοήθεια και την ουσιαστική στήριξη που μας δίνει την δυνατότητα να προσφέρουμε σε όσους λείπουν τα απαραίτητα».

Ο κ. Δήμτσας συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο της Καλύμνου κ. Δημήτριο Διακομιχάλη,ο οποίος εξέφρασε την αγωνία του για τα προβλήματα των κατοίκων. Ο κ. Διακομιχάλης ευχαρίστησε την " Αποστολή'' γιατί με τις δράσεις της ενισχύει την Κάλυμνο καθώς πριν λίγους μήνες παραδόθηκαν 2.000 βιβλία για την ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,ενω όπως είπε. «τώρα δίνεται η δυνατότητα με τόνους τροφίμων και φαρμάκων να ανακουφιστούν οι συμπολίτες μας. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, κατέληξε, σκέφτεται τους ακρίτες και εμείς αισθανόμαστε το ενδιαφέρον του».

Η «Αποστολή» με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών έχουν επισκεφθεί τον τελευταίο χρόνο 35 ακριτικές περιοχές.



iefimerida.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...