Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Αυτές είναι οι τροφές που “εκτοξεύουν” το μεταβολισμό

Αν θέλουμε να χάσουμε βάρος χωρίς κόπο, πρέπει να ανακαλύψουμε ποιες τροφές δίνουν ώθηση στο μεταβολισμό και ταυτόχρονα καταπολεμούν την πείνα.

Οι διατροφολόγοι τονίζουν ότι τροφές όπως τα φρούτα και τα λαχανικά ενισχύουν την καύση των θερμίδων σε ποσοστό έως και 30%.

Δείτε ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να βάλετε άμεσα στη διατροφή σας ώστε να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά.

1. Καθαρό κρέας, ξηροί καρποί, φρούτα και λαχανικά

Οι θερμίδες που παρέχουν αυτές οι τροφές διασπώνται αργά από τον οργανισμό. Έτσι, μας χορταίνουν και κρατούν το στομάχι «απασχολημένο» για περισσότερη ώρα.

2. Προϊόντα ολικής άλεσης

Περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών κι έτσι καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στο στομάχι, σε σύγκριση με άλλες τροφές που παρέχουν τον ίδιο αριθμό θερμίδων. Επίσης, όταν διασπώνται από τον οργανισμό καταναλώνεται περισσότερη ενέργεια.

3. Τσάι και ρόφημα μαύρης σοκολάτας

Η καφεΐνη που περιέχουν αυτά τα ροφήματα ενισχύει το μεταβολισμό σε ποσοστό 5-8%, με αποτέλεσμα να μας απαλλάσσει από 80 έως 130 θερμίδες κάθε μέρα. Το πράσινο τσάι δεν περιέχει μεγάλες ποσότητες καφεΐνης, είναι όμως πλούσιο σε κατεχίνες, ένα αντιοξειδωτικό που ενεργοποιεί το μεταβολισμό ακόμη όταν βρισκόμαστε σε ακινησία. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει τόσο καφεΐνη όσο και κατεχίνες.

4. Πιπεριές, πιπερόριζα και σκόρδο



ingossip.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...