Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Μήπως σε κατασκοπεύει ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή σου ;


Οι ειδικοί επί θεμάτων κατασκοπείας της εταιρείας online ασφάλειας Kaspersky Labs, αποκάλυψαν σε πρόσφατο blog post, ότι κάποια μυστική υπηρεσία, κατά πάσα πιθανότητα η NSA, ανέπτυξε ένα κατασκοπικό λογισμικό τύπου spyware, το οποίο βρέθηκε μέσα σε γνωστές μάρκες σκληρών δίσκων υπολογιστών.  

Το software, που είναι συμβατό με σκληρούς δίσκους όλων των γνωστών κατασκευαστών όπως Western Digital, Seagate, Toshiba, IBM, Micron Technology και Samsung, μπορεί να παράσχει τα μέσα σε κάποιον γνώστη, ώστε να είναι σε θέση να κατασκοπεύει και να υποκλέπτει στοιχεία από "την πλειοψηφία των υπολογιστών όλου του κόσμου".  

Το Reuters αναφέρει ότι η εταιρεία Kaspersky βρήκε πολυάριθμους υπολογιστές σε τουλάχιστον 30 χώρες οι οποίοι είχαν μολυνθεί με τουλάχιστον ένα ή περισσότερα spyware, με τους περισσότερους να βρίσκονται στο Ιράν και κατόπιν στην Ρωσία, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Κίνα κ.α. χώρες.  

Το κατασκοπικό πρόγραμμα, που αφήνεται να εννοηθεί ότι είναι προϊόν μιας θυγατρικής, ψηφιακής υπηρεσίας της NSA, ονόματι Stuxnet, είχε στοχοποιήσει κυρίως υπολογιστές κυβερνητικών και στρατιωτικών υπηρεσιών, εταιρειών τηλεπικοινωνιών, ιδρυμάτων έρευνας πυρηνικής ενέργειας, αλλά και ηγετών ισλαμιστικών οργανώσεων.  

Αν και η Kaspersky Labs δεν κατονόμασε ευθέως την αμερικανική μυστική υπηρεσία NSA, εκπρόσωπός της δήλωσε ότι γνώριζε εκ των προτέρων την αναφορά της ρωσικής εταιρείας ασφαλείας, χωρίς να προβεί σε αναλυτικά σχόλια.


lifo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...