Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Περί τους 70.000 οι φετινοί εισακτέοι, λιγότερες οι μετεγγραφές


Μέχρι το τέλος Μαρτίου αναμένεται να έχει ανακοινωθεί ο αριθμός των εισακτέων, καθώς το υπουργείο βρίσκεται σε διαβούλευση με τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο φετινός αριθμός εισακτέων δεν θα διαφοροποιηθεί αισθητά από τον περσινό και θα κινηθεί περίπου στις 70.000 για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ (χωρίς τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές), όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Στις εσωτερικές κατανομές των εισακτέων η γενική γραμμή πρότασης είναι να κρατηθούν ψηλά τα ποσοστά εισαγομένων στα περιφερειακά ΑΕΙ και να μειωθούν στα κεντρικά.

Για το καυτό θέμα των μετεγγραφών τα πράγματα προς το παρόν είναι ασαφή. Ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας, πάντως, με δηλώσεις του τόνισε ότι έχει «κλείσει την κάνουλα» των μετεγγραφών για φέτος, προετοιμάζοντας του υποψηφίους να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους, γνωρίζοντας ότι θα φοιτήσουν στις σχολές που θα δηλώσουν όσο μακριά και αν είναι.

Ο υπουργός μιλά για θέσπιση αυστηρών κοινωνικών-οικονομικών κριτηρίων προκειμένου να σταματήσει η υπέρμετρη επιβάρυνση των κεντρικών ΑΕΙ.



in.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...