Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Οι 9 πιο αφροδισιακές τροφές


Σε περίπτωση που βρίσκετε τη σεξουαλική σας διάθεση «πεσμένη» τον τελευταίο καιρό, δοκιμάστε να ενσωματώσετε στη διατροφή σας τα παρακάτω φαγητά. Κατά πάσα, πιθανότητα θα δείτε την όρεξή σας να αυξάνεται.

Στρείδια

oysters

Ένα από τα πιο γνωστά αφροδισιακά φαγητά που λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ψευδάργυρο έχουν τη φήμη ότι βοηθούν τη σεξουαλική υγεία και τη γονιμότητα. Επιπλέον, πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι τα στρείδια περιέχουν αμινοξέα που πυροδοτούν την παραγωγή των ορμονών που ευθύνονται για την αυξημένη λίμπιντο.

Καυτερές πιπεριές τσίλι

chilly peppers

Αυτές οι πιπεριές με το έντονο κόκκινο χρώμα δεν είναι μόνο καυτερές αλλά και καυτές. Ο λόγος; Οι καυτερές τσίλι πιπεριές μιμούνται τις ενδορφίνες, ανεβάζοντας τους παλμούς της καρδιάς και προκαλώντας εφίδρωση, ακολουθώντας την ίδια οργανική πορεία που έχει κανείς ότι είναι ερεθισμένος σεξουαλικά.

Αβοκάντο

avocado

Μπορεί να φταίει το σχήμα του ή η πλούσια γεύση του που έχει δώσει στο αβοκάντο τη φήμη του φυσικού διεγερτικού από την εποχή των Αζτέκων, αλλά η επιστήμη δεν έχει καταλήξει ακόμα πόσος πόθος κρύβεται σε ένα αβοκάντο. Παρ' ολ' αυτά η καθηγήτρια Barbara Klein από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, τονίζει ότι η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίν Ε, βοηθά την ερωτική διάθεση.

Σοκολάτα

chocolate

Από τη γεύση της μέχρι το άρωμά της, η σοκολάτα κρύβει έναν αισθησιασμό. Επίσης, ενισχύει την ντοπαμίνη στον οργανισμό, μία ορμόνη που δημιουργεί το αίσθημα της ευχαρίστησης.

Μπανάνες

bananas

Δεν είναι μόνο το σχήμα τους που μπορεί να κινητοποιήσει κάθε πονηρό μυαλό, αλλά και το γεγονός ότι περιέχει ένα ένζυμο που πυροδοτεί την παραγωγή τεστοστερόνης, το κάλιο και η βιταμίνη Β που προσφέρουν επιπλέον ενέργεια στον οργανισμό.

Μέλι

honey

Το μέλι αποτελεί σύμβολο της αναπαραγωγικής διαδικασίας και όχι άδικα, αφού τα συστατικά του ρυθμίζουν τα επίπεδα των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης στον οργανισμό και αυξάνουν την ενέργεια.

Καφές

coffee

Η καφεΐνη αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς με αποτέλεσμα να κάνει το αίμα να κυλά περισσότερο στον οργανισμό. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε θηλυκούς αρουραίους αναφέρει ότι ο καφές αυξάνει τη διάθεση για σεξ ειδικά στις γυναίκες.

Κουκουνάρι

pine nuts

Με υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο, το κουκουνάρι έχει συνδεθεί με την έντονη σεξουαλική ορμή.

Καρπούζι

watermelon

Κάποιοι αποκαλούν το καρπούζι «φυσικό viagra», αφού αντίστοιχη αντίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό με αυτή που έχει το μπλε χαπάκι, χαλαρώνοντας τα αγγεία του αίματος και βελτιώνοντας την κυκλοφορία.




huffingtonpost.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...