Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Κλείνει ο κύκλος συλλήψεων για τους 'Πυρήνες'-Ανοίγει η έρευνα για να αποδειχθεί η συνύπαρξη με τη 'Σέχτα'


Στη σύλληψη του 32χρονου αδερφού του έγκλειστου μέλους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς Γιώργου Πολύδωρου προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Ο Χρήστος Πολύδωρος παρουσιάστηκε οικειοθελώς για δεύτερη φορά σήμερα το πρωί ενώπιον του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή για να καταθέσει όσα ξέρει, σχετικά με την υπόθεση και κατά την έξοδό του, συνελήφθη από τους αστυνομικούς, κατόπιν σχετικού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση.

Ο 32χρονος είχε προσέλθει πριν λίγες μέρες μαζί με τη μητέρα των αδερφών Τσάκαλου στον Εφέτη Ανακριτή, ως οικειοθελείς μάρτυρες υπεράσπισης της 36χρονης που είχε παίξει ρόλο μεσάζοντα και του 32χρονου που τελικά αφέθηκε ελεύθερος και μετέφερε τον περίφημο σάκο με τα «jammer», τα χρήματα, και τα σκοπευτικά των καλάσνικοφ, στην Αγγελική Σπυροπούλου.

Ο ίδιος ο αδερφός του έγκλειστου μέλους των «Πυρήνων» είχε παραδεχτεί, σύμφωνα με πληροφορίες ότι εκείνος παρέλαβε στο επισκεπτήριο της Φυλακής Κορυδαλλού τον σάκο από ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων» και στη συνέχεια τον έδωσε στον συνομήλικο του με οδηγίες που να τον πάει.

Στην Αντιτρομοκρατική πιστεύουν ότι όλη αυτή η εναλλαγή προσώπων σαν «σκυταλοδρομία» μόνο στόχο είχε να δυσκολέψει τις έρευνες των Αρχών, εξαφανίζοντας με αυτόν τον τρόπο τα ίχνη τους, μέσω της πολυπλοκότητας και της διαρκούς εναλλαγής προσώπων, κάτι που τελικά δεν επετεύχθη.

Πλέον, αυτός ο κύκλος συλλήψεων ολοκληρώνεται και η συνέχεια θα δοθεί με την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού, που ενδεχομένως να φωτίσει ακόμα και την συνύπαρξη των «Πυρήνων» με την «Σέχτα».

Ειδικά μετά την αποκωδικοποίηση των συνομιλιών του «Ιάσονα» με τα ηγετικά στελέχη των «Πυρήνων», που έχει στη διάθεσή της η Αντιτρομοκρατική για την προετοιμασία του βομβιστικού χτυπήματος στο Αστυνομικό Τμήμα της Ιτέας, με τελικό σκοπό την ύπαρξη θυμάτων και την θορυβώδη έτσι επανεμφάνιση στο προσκήνιο της «Κορώνας», όπως φέρονται να αποκαλούν την «Σέχτα» στις συνομιλίες τους.



news247.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...