Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

Οι 10 πιο περίεργες φοβίες του ανθρώπου


Όλοι λίγο πολύ έχουμε κάποια φοβία, άλλοι σε μεγαλύτερο και άλλοι σε μικρότερο βαθμό. Κοινές φοβίες είναι η κλειστοφοβία ή η υψοφοβία.
Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες φοβίες που ποτέ δεν θα φανταζόσουν ότι μπορεί να τις έχει κάποιος. Τρόμος για το μαγείρεμα ή τα παιχνίδια;
Δείτε τις 10 πιο περίεργες!

1. Αγυροφοβία-Ο φόβος να διασχίσεις το δρόμο (Agyrophobia)Όσοι πάσχουν από αγυροφοβία φοβούνται να περάσουν δρόμους και λεωφόρους. Φυσικά αυτή η φοβία κάνει τη ζωή των ανθρώπων σε πόλη κόλαση.

2.  Μαγειροφοβία- Φόβος για το μαγείρεμα (Mageirocophobia )Όσοι πάσχουν από αυτή τη φοβία, τρέμουν το μαγείρεμα και καταλήγουν-ειδικά αν μένουν μόνοι- να τρώνε φαγητό απ' έξω. Μάλιστα όσοι πάσχουν από μαγειροφοβία νιώθουν υποτιμημένοι όταν συναναστρέφονται με ανθρώπους που ξέρουν να μαγειρεύουν και αυτό τους προκαλεί και άλλες ψυχολογικές διαταραχές.

3. Παιδιοφοβία- Τρόμος για τις κούκλες (Pediophobia )Αν κάποιος σας αποκαλύψει ότι πάσχει από αυτή τη φοβία τότε μη του φέρετε κάποια κούκλα κοντά του.  Συνήθως οι άνθρωποι που έχουν αυτή τη φοβία δεν θέλουν να ''συναναστρέφονται'' και με ρομποτάκια, ενώ τα ψώνια για αυτούς είναι εφιάλτης.

4. Δειπνοφοβία- Φόβος των συζητήσεων στο δείπνο (Deipnophobia )Μερικές συζητήσεις σε δείπνο είναι πραγματικά αμήχανες και όλοι μας θα προτιμούσαμε να τις αποφύγουμε. Μερικοί άνθρωποι όμως δεν  μπορούν να σκεφτούν καν την ιδέα ότι θα μιλήσουν με άλλους ανθρώπους κατά τη διάρκεια του δείπνου τους.

5. Eisoptrophobia- Φόβος για τους καθρέπτεςΌσοι πάσχουν από αυτή τη φοβία φοβούνται τους καθρέπτες και πολύ περισσότερο την ιδέα ότι θα έρθουν σε επαφή με τον πνευματικό κόσμο μέσω ενός καθρέπτη. Ξέρουν ότι γίνονται παράλογοι αλλά φοβούνται επίσης μη σπάσουν κάποιον καθρέπτη και ''ποτιστούν'' με γρουσουζιά.

6. Δαιμονοφοβία- Φόβος για τους δαίμονες (Demonophobia )Οι άνθρωποι που έχουν δαιμονοφοβία τρέμουν για την ύπαρξη σκοτεινών υπερφυσικών πλασμάτων. Όσοι έχουν αυτή τη φοβία νιώθουν άβολα όταν συζητάνε για τέτοια θέματα ή βλέπουν σχετικές ταινίες. Επίσης μια βόλτα στο δάσος ή σε ένα σκοτεινό σπίτι δεν είναι τόσο εύκολη για αυτούς.

7. Πεθεροφοβία- Φόβος για την πεθερά (Pentheraphobia )Μάλλον πολλοί πάσχουν από αυτή τη φοβία και δεν θέλουν να το παραδεχτούν. Οι γαμπροί που συνήθως τρέμουν την πεθερά τους επιλέγουν ως λύση το διαζύγιο. Η πεθεροφοβία συναντιέται κυρίως στη Δυτική κοινωνία.

8. Arachibutyrophobia- Φόβος μήπως το φυστικοβούτυρο κολλήσει στο πάνω μέρος του στόματόςΊσως δεν είναι ακριβώς φοβία αλλά μια υπερεκτιμημένη ανησυχία για κάτι που μπορεί να συμβεί στο καθένα. Η λύση απλή, μην αγοράσεις φυστικοβούτυρο.

9. Καθιστοφοβία- Φόβος του να κάθεται (Cathisophobia )Όσοι πάσχουν από αυτή τη φοβία είναι αρκετά πιθανό παλαιότερα να έπασχαν από αιμορροΐδες και αυτή η επίπονη εμπειρία να τους έχει επηρεάσει. Μπορεί όμως και να συμβαίνει διότι αποτελεί κακές αναμνήσεις από το σχολείο. Ο τρόπος αντιμετώπισής της δεν είναι γνωστός και μάλλον έχει να κάνει με την αποφασιστικότητα του ανθρώπου που πάσχει από αυτή τη φοβία.

10. Automatonophobia – Ο φόβος για τους εγγαστρίμυθουςΌσοι πάσχουν από αυτή τη φοβία δεν αντέχουν να παρακολουθούν τους εγγαστρίμυθους, ανθρώπους δηλαδή που κρατάνε μια κούκλα και καταφέρνουν να μιλήσουν χωρίς να ανοίξουν το στόμα τους.

Παράλογους δεν μπορούμε να τους πούμε...
news247.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...