Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Χρυσάφι για την «ιερή» ταμπλέτα


Μια ταμπλέτα iPad η οποία ανήκε στον πάπα Φραγκίσκο πωλήθηκε έναντι 30.500 δολαρίων χθες και τα έσοδα προορίζονται για ένα σχολείο για παιδιά φτωχών οικογενειών στην Ουρουγουάη.

Ο οίκος δημοπρασιών Castells στο Μοντεβιδέο που δημοπράτησε τη συσκευή ανέφερε ότι η προσφορά που κέρδισε τελικά υποβλήθηκε τηλεφωνικά. Απέφυγε να αποκαλύψει την ταυτότητα του αγοραστή της ταμπλέτας, την οποία κατασκευάζει η αμερικανική εταιρεία Apple. Ανέφερε πάντως ότι πρόκειται για έναν Αργεντινό επιχειρηματία. Η διαδικασία κράτησε λιγότερο από δέκα λεπτά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο οποίος επικρίνει συχνά την “ορθοδοξία” των αγορών διότι εντείνει τις ανισότητες, δωρίζει ένα προσωπικό του περιουσιακό στοιχείο. Πέρυσι μια μοτοσικλέτα Harley-Davidson η οποία του είχε δωριστεί συγκέντρωσε το ποσό των 241.500 δολαρίων σε δημοπρασία.

«Είθε να κάνετε κάτι καλό με αυτό», είπε ο Αργεντινός πάπας στον Ουρουγουανό ιερωμένο Γκονσάλο Εμίλιους παραδίδοντάς του το iPad, αφηγήθηκε ο δεύτερος.

Ο Εμίλιους με τη σειρά του δώρισε την ταμπλέτα σε ένα σχολείο το οποίο βρίσκεται περίπου 370 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας.

Ο πάπας χρησιμοποίησε το iPad για περίπου ενάμιση χρόνο, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Ουρουγουάης.

Εκπρόσωποι του σχολείου ανέφεραν ότι μετά από αποτυχημένες προσπάθειες να δημοπρατηθεί η συσκευή αυτή από μεγάλους οίκους του χώρου, όπως οι Christie's και Sotheby's, αποφάσισαν τελικά να την διαθέσουν μέσω του τοπικού οίκου Castells.

Στη συσκευή είναι χαραγμένη η φράση «Στην Αγιότητά Tου Φραγκίσκο, Υπηρεσία Διαδικτύου του Βατικανού, Μάρτιος 2013» (“Su Santidad Francisco - Servizio Internet Vaticano - marzo 2013”) και συνοδεύεται από ένα πιστοποιητικό υπογεγραμμένο από τον προσωπικό γραμματέα του πάπα.

Ο Φραγκίσκος δηλώνει ότι θεωρεί το Διαδίκτυο ένα «δώρο από τον Θεό», πάντως εξομολογείται ότι ο ίδιος, όταν ασχολείται με την τεχνολογία, φέρνει την «καταστροφή».



iefimerida.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...