Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Απαγόρευσαν το ποδόσφαιρο στις πλατείες




Το δικαίωμα στο παιχνίδι δεν βρίσκει εύκολα χώρο σε γειτονιές της Αθήνας και όχι μόνο, ενώ η έλλειψη μέριμνας των δημοτικών αρχών απέναντι στη δημιουργία εγκαταστάσεων για αθλοπαιδιές είναι πλέον εμφανής.
Ωστόσο, η απόφαση της κοινότητας Αγίου Βασιλείου στην Πάτρα, ξεφεύγει κάθε όριο φαντασίας. Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, απαγορεύεται από σήμερα Πέμπτη και στο εξής, κάθε είδους παιχνίδι στις κεντρικές πλατείες. Κάτι δηλαδή, που θεωρείται αναπόσπαστο δικαίωμα όλων των υπολοιπων μαθητών, σε κάθε αλλη γειτονιά της χώρας.
Ως δικαιολογία μέχρι στιγμής έχει προβληθεί η πρόκληση ατυχημάτων, αλλά και το συχνό σπάσιμο κλαδιών και δέντρων στην πλατεία, με αποτέλεσμα την περιβαλλοντική υποβάθμιση της γειτονιάς.
"Οι γωνίες στα μάρμαρα και τα επικίνδυνα πλακάκια, αυξάνουν τον κίνδυνο τραυματισμού" φέρεται να δηλώνει σε τοπικό κανάλι ο πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Βασιλείου, Βασίλης Σταματόπουλος, ενώ, όπως τόνισε η απόφαση ελήφθη κατόπιν ενός μακροσκελούς διαλόγου.
Σε τηλεοπτικό κανάλι της περιοχής σχολίασε μάλιστα ότι "οι φθορές στα τζάμια και στις λάμπες των γύρω κτιρίων είναι πολλές και ότι οι ιδιοκτήτες παραπονιούνται", ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σπασμένα κλαδιά και δέντρα που προκαλεί η μπάλα των παιδιών.
Δείτε το σχετικό βίντεο:
 
 Πηγή news247.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...