Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ποιες Δικηγορικές Εταιρείες αναλαμβάνουν τις αποκρατικοποιήσεις


Την πρόσληψη συμβούλων για ένδεκα σχέδια αποκρατικοποιήσεων ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων.
Πρόκειται για συμβούλους που αφορούν τις εταιρείες ΕΥΑΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Καζίνο Πάρνηθας, ΟΛΠ, ΟΛΘ, Περιφερειακά Λιμάνια, ΕΛΤΑ, Περιφερειακά Αεροδρόμια, Κοίτασμα φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα», Αυτοκινητόδρομοι, Ελληνικά Πετρέλαια και ..
ΔΕΗ.
Με την απόφαση εξουσιοδοτείταιο υπουργός Οικονομικών να διαπραγματευθεί και να καθορίσει τους όρους των συμβάσεων με τους συμβούλους, καθώς και να τις υπογράψει για λογαριασμό του Δημοσίου.
Αναλυτικά:

1) ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ: Την προς τον σκοπό της πώλησης έως και του συνόλου των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, κυριότητας του Δημοσίου, ανατίθεται στη δικηγορική εταιρία «ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ – ΒΕΚΡΗΣ – ΜΠΕΡΣΗΣ – ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ – ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ – ΠΑΠΑΡΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ – ΙΩΑΝΝΟΥ» το έργο του νομικού συμβούλου επί θεμάτων ελληνικού δικαίου. (θυμηθείτε εδώ κι εδώ για ποιά εταιρεία πρόκειται)
Στη δικηγορική εταιρεία «ΑLLEN & OVERY LLP» το έργο του νομικού συμβούλου επί θεμάτων αλλοδαπού και ευρωπαϊκού δικαίου και στην τεχνική εταιρία «HYDER CONSULTING UK LTD» το έργο του τεχνικού συμβούλου.

2) ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ: Την προς τον σκοπό της πώλησης έως και του συνόλου των μετοχών της ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ, κυριότητας της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε., ανατίθεται στην κοινοπραξία των δικηγορικών εταιριών « Χ&Σ Δημητρίου και Συνεργάτες» και «Δ.Ν. Τζουγανάτος και Συνεργάτες» το έργο του νομικού συμβούλου επί θεμάτων ελληνικού και ευρωπαϊκού δικαίου. Στην κοινοπραξία των εταιρειών «KANTOR MANAGEMENT CONSULTANTS S.A.» και «H2 GAMBLING CAPITAL LTD» το έργο του τεχνικού συμβούλου.

3) ΟΛΠ, ΟΛΘ και Περιφερειακοί Λιμένες: Την προς τον σκοπό της πώλησης έως και του συνόλου των μετοχών των ΟΛΠ και ΟΛΘ, καθώς και των Περιφερειακών Λιμένων, κυριότητας του Δημοσίου, ανατίθεται στη δικηγορική εταιρία «ΑΛΕΞΙΟΥ – ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ» το έργο του νομικού συμβούλου επί θεμάτων ελληνικού δικαίου. Στη δικηγορική εταιρία «FRESHFIELDS BRUCKHAUS DERINGER LLP» το έργο του νομικού συμβούλου επί θεμάτων αλλοδαπού και ευρωπαϊκού δικαίου και στις εταιρίες «HPC Hamburg Port Consulting GmbH» και «Marnet Ανώνυμη Τεχνική Εταιρία» το έργο του τεχνικού συμβούλου.

4) ΕΛΤΑ: Την προς τον σκοπό της πώλησης μετοχών της ΕΛΤΑ, κυριότητας του Δημοσίου, ανάθεση στη δικηγορική εταιρία Γ. ΚΑΛΛΙΜΟΠΟΥΛΟΣ – Κ. ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ – Α. ΧΙΩΤΕΛΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (KLC ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ) το έργο του νομικού συμβούλου επί θεμάτων ελληνικού και ευρωπαϊκού δικαίου.

5) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ: Την προς τον σκοπό της αποκρατικοποίησης των Περιφερειακών Αεροδρομίων, ανατίθεται στην κοινοπραξία των δικηγορικών εταιριών «ΜΑΡΙΑ Ι. ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΑΤΕΡΙΝΑ Α. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ – Κ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» – «ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ & ΒΑΣΑΛΑΚΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» το έργο του νομικού συμβούλου επί θεμάτων ελληνικού δικαίου.
Στη δικηγορική εταιρία «NORTON ROSE LLP» το έργο του νομικού συμβούλου επί θεμάτων αλλοδαπού και ευρωπαϊκού δικαίου και στην κοινοπραξία των εταιρειών «Lufthansa Consulting GmbH» «Γραφείο Δοξιάδη Σύμβουλοι για Ανάπτυξη & Οικιστική Α.Ε.» και «Alanna Consulting Group» το έργο του τεχνικού-κυκλοφοριακού συμβούλου.

6) ΝΟΤΙΑ ΚΑΒΑΛΑ: Την προς το σκοπό της αξιοποίησης των δικαιωμάτων του Δημοσίου επί του εναπομείναντος κοιτάσματος φυσικού αερίου στην περιοχή εκμετάλλευσης «Νότια Καβάλα», καθώς και των δικαιωμάτων του Δημοσίου επί του υπόγειου φυσικού χώρου για τη μετατροπή του ανωτέρω κοιτάσματος σε χώρο αποθήκευσης φυσικού αερίου, ανατίθεται στη δικηγορική εταιρία «ΚΑΡΑΤΖΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» το έργο του νομικού συμβούλου επί θεμάτων ελληνικού δικαίου. Στη δικηγορική εταιρία «DLA PIPER» του έργου του νομικού συμβούλου επί θεμάτων αλλοδαπού και ευρωπαϊκού δικαίου και στις τεχνικές εταιρίες «SHAW CONSULTANTS INTERNATIONAL Inc.» και «PÖYRY MANAGEMENT CONSULTING GmbH» το έργο του τεχνικού συμβούλου.
Σημειώνεται ότι οι πληρωμές των ως άνω συμβούλων θα εξετάζονται και θα εγκρίνονται από την Επιτροπή Παρακολούθησης και Έγκρισης Πληρωμών.

7) ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ: Την προς το σκοπό της αξιοποίησης της συμμετοχής του Δημοσίου στην εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ Α.Ε., και στην οποία πρόκειται να μεταβιβασθούν δικαιώματα, δραστηριότητες και περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, που απορρέουν από τις πέντε υφιστάμενες συμβάσεις παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων, τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της «ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.», τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της εταιρείας «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε.» και δικαιώματα του Δημοσίου από την ανάθεση από το Δημόσιο με σύμβαση παραχώρησης της δραστηριότητας επί άλλων αυτοκινητοδρόμων και μεταφορικών υποδομών, περιλαμβανομένης της δραστηριότητας επί του αυτοκινητοδρόμου «Εγνατία Οδός», ανατίθεται:
Στην ένωση των δικηγορικών εταιριών «ΤΣΙΜΠΑΝΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ» και «ΖΕΜΠΕΡΗΣ, ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ, ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» το έργο του νομικού συμβούλου επί θεμάτων ελληνικού δικαίου. Στη δικηγορική εταιρία «SNR DENTON» το έργο του νομικού συμβούλου επί θεμάτων αλλοδαπού και ευρωπαϊκού δικαίου και στις εταιρίες παροχής υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου «STEER DAVIES & GLEAVE LTD» και «ΔΡΟΜΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΕΠΕ» το έργο του τεχνικού συμβούλου.
Σημειώνεται ότι οι αμοιβές και δαπάνες των ως άνω συμβούλων θα εξετάζονται και θα εγκρίνονται από την Επιτροπή Παρακολούθησης και Έγκρισης Πληρωμών, η οποία συστάθηκε με την υπ’ αριθμ. 174/12.05.2011 απόφαση της ΔΕΑΑ.

8) ΕΛΠΕ: Την προς το σκοπό της πώλησης έως και του συνόλου των μετοχών της ΕΛΠΕ ανάθεση στη δικηγορική εταιρία «BAKER & McKENZIE» το έργο του νομικού συμβούλου επί θεμάτων αλλοδαπού και ευρωπαϊκού δικαίου.

9) ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ: Την προς το σκοπό της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ ανάθεση, στη δικηγορική εταιρεία «ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ & ΔΑΝΙΟΛΟΣ ΗΣΑΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» το έργο του νομικού συμβούλου επί θεμάτων ελληνικού δικαίου και στη δικηγορική εταιρία «SHEARMAN STERLING LLP» το έργο του νομικού συμβούλου επί θεμάτων αλλοδαπού και ευρωπαϊκού δικαίου.



ethemis.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...