Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Θυσιάζουν τους Έλληνες στον βωμό της κερδοσκοπίας


Με την Ελλάδα να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, οι φωνές υποστήριξης αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να καταδεικνύουν τις λανθασμένες επιλογές της Ευρώπης.
Επισημαίνοντας ότι η συμπεριφορά των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Ελλάδα είναι ανεξήγητη, ο William Wall της Guardian επισημαίνει ότι πάνω από όλα παρατηρείται μια αποτυχία αλληλεγγύης.
Αναφέρει μάλιστα ότι θριαμβεύει ο καπιταλισμός ενώ τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θυσιάζουν τους Έλληνες σε μία απελπισμένη προσπάθεια να κατευνάσουν τους θεούς της κερδοσκοπίας.
Με τα νέα επώδυνα μέτρα λιτότητας να χτυπούν την πόρτα των Ελλήνων, σημειώνει ότι κανένας λαός δεν θα μπορούσε να τα δεχτεί. Η ύφεση θα προκαλέσει αφόρητο ποσοστό ανεργίας σε κάθε επίπεδο.
"Όταν χρησιμοποιούμε τον όρο διάσωση είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν είναι οι άνθρωποι που διασώζονται ή τουλάχιστον όχι οι Έλληνες. Το πακέτο δεν θα σώσει ούτε έναν Έλληνα. Το αντίθετο μάλιστα", επισημαίνει.
Αυτό που διασώζεται, σημειώνει, είναι το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, τα hedge funds και τα συνταξιοδοτικά ταμεία των άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι οι Έλληνες που καλούνται να πληρώσουν.
"Ο σχετικά ουδέτερος όρος "λιτότητα" αποτελεί μεγάλη προσβολή για τον ελληνικό λαό. Αυτό δεν είναι λιτότητα. Στην καλύτερη περίπτωση είναι αναισθησία", υπογραμμίζει. Εκτιμά μάλιστα πως στην ουσία πρόκειται για αποτυχία των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιδείξει αλληλεγγύη μπροστά σε μια επίθεση από τις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Φέρνει ως παράδειγμα την Πολωνία που έχει το υψηλότερο ποσοστό ανάπτυξης, όπου οι μαζικές δημόσιες επενδύσεις είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομίας, για να τεκμηριώσει το γεγονός πως οι περικοπές δεν παράγουν ανάπτυξη.
Ο καπιταλισμός έπεισε τον κόσμο ότι ο καπιταλισμός είναι ο κόσμος, σημειώνει, τονίζοντας ότι θριαμβεύει. "Η ελληνική αστυνομία χτυπάει τους πολίτες για να επιβάλλει τη θέληση των τραπεζών και των hedge funds. Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο μεσάζων, οι δοσίλογοι του κεφαλαίου", σημειώνει.
Αντί να υποστηρίξουμε το ένας για όλους και όλοι για έναν, σημειώνει, αποφασίσαμε να θυσιάσουμε τον ελληνικό λαό στην αγορά με την ελπίδα να κατευνάσουμε τους θεούς της κερδοσκοπίας. Καταδικάζουμε τους Έλληνες στη μιζέρια και τη φτώχεια για να κρατήσουμε τον οίκο Standard and Poor's μακριά μας.
Εκτιμώντας ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ και θα χρεοκοπήσει, αναρωτιέται τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση. "Μπορεί να είναι πολύ χειρότερα απ' ό,τι θέλαμε για αυτούς. Οι κερδοσκόποι τότε θα αποφασίσουν σε ποια οικονομία να στοιχηματίσουν. Ίσως τότε η ιρλανδική κυβέρνηση να μετανιώσει για την έλλειψη αλληλεγγύης. Η συμπεριφορά μας και εκείνη των συμπατριωτών μας της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπήρξε επαίσχυντη", καταλήγει.


news247.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...