Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Επιστολή Κατσέλη σε ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγους για συστράτευση


Την «επιτακτική» ανάγκη για «συνεννόηση και συστράτευση όλων των γνήσια προοδευτικών δυνάμεων, ώστε να μπορέσουν να μετουσιώσουν σε πολιτική πράξη την απαίτηση της κοινωνίας για προοδευτική διακυβέρνηση», τονίζει η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Κατσέλη, σε επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων.

Παράλληλα, τους καλεί σε συνάντηση «χωρίς χρονοτριβή» και «με τη βάσιμη ελπίδα ότι θα ευοδωθεί αυτή η πρωτοβουλία και θα υπάρξει συνεννόηση, προγραμματική σύγκλιση και, γιατί όχι, κοινή δράση».

Στην επιστολή, η κ. Κατσέλη αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η "Κοινωνική Συμφωνία", από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, υποστήριξε ένα τρίπτυχο βασικών επιδιώξεων:

α) Ανατροπή της πολιτικής της μονόπλευρης λιτότητας του Μνημονίου που οδηγεί την οικονομία σε βαθιά ύφεση, την ανεργία στα ύψη και την κοινωνία σε εξαθλίωση.

β) Πρόταξη ενός ρεαλιστικού, προοδευτικού Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Οικονομίας που μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης με τους εταίρους μας, και

γ) Συγκρότηση μιας ισχυρής συμπαράταξης όλων των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας που θα στηρίζεται και θα κινητοποιεί μια ευρύτατη κοινωνική πλειοψηφία.


naftemporiki.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...