Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Οι ελληνικές παραλίες από τις πιο καθαρές στην Ευρώπη


Πολύ καλά νέα για τις ευρωπαϊκές παραλίες επιφυλάσσει σήμερα έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για το Περιβάλλον (ΑΕΕ), με τις ελληνικές θάλασσες να βρίσκονται μεταξύ των πιο καθαρών στην Ευρώπη.
"Καλή είδηση για τους παραθεριστές φέτος στις παραλίες της Ευρώπης: το 92,1% των υδάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση πληροί τώρα τα ελάχιστα κριτήρια ποιότητας", σχολιάζει η ΑΕΕ σε ανακοίνωσή της που συνοδεύει την ετήσια έκθεσή της για τις παραλίες στην Ευρώπη, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
"Η Κύπρος, η Κροατία, η Μάλτα και η Ελλάδα είχαν εξαιρετικά αποτελέσματα (στους ελέγχους που έγιναν) στις παραλίες τους, καθώς σε όλες αυτές τις χώρες το 90% των παραλιών πληροί τα πιο αυστηρά κριτήρια καθαρότητας (εξαιρετική ποιότητα)", αναφέρει στην έκθεσή της η ΑΕΕ, η οποία ταξινόμησε τις παραλίες σε τρεις κατηγορίες: σε αυτές που πληρούν τα πιο αυστηρά κριτήρια καθαρότητας, σε αυτές που πληρούν τα ελάχιστα κριτήρια καθαρότητας και στις μη ικανοποιητικές.
"Η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία έχουν στο 80% των παραλιών τους νερά εξαιρετικής ποιότητας", προσθέτει επίσης η ΑΕΕ.


epikaira.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...