Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Το κράτος δημεύει τις καταθέσεις που είναι αδρανείς εδώ και 20 χρόνια


Στα κρατικά ταμεία θα καταλήγουν οι λεγόμενες αδρανείς καταθέσεις, δηλαδή εκείνοι οι λογαριασμοί καταθέσεων που επί 20 χρόνια δεν έχουν παρουσιάσει κινήσεις. Η ρύθμιση αυτή θα παρουσιαστεί στα μέλη της κυβέρνησης από το οικονομικό επιτελείο στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που ξεκινά στις 18:30 υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ρύθμιση προβλέπει ότι οι λογαριασμοί που είναι ανενεργί θα θεωρούνται «αδρανείς» έπειτα από 20 χρόνια και το περιεχόμενό τους θα μεταφέρεται στα κρατικά ταμεία. Η συγκεκριμένη διάταξη αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή αμέσως μετά την ψήφισή της από τη Βουλή.

Ακόμη ένα από τα μέτρα που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να βοηθήσει δεκάδες χιλιάδες Έλληνες που περιμένουν μήνες, πολλές φορές και χρόνια λόγω της καθυστέρησης στη διαδικασία απονομής των συντάξεων. Ιδιως στη σημερινή εποχή χιλιάδες ελληνικές οικογένειες οδηγούνται στην εξαθλίωση επειδή τα μέλη τους δεν λαμβάνουν σύνταξη παρά μόνο αφού περάσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από το τέλος του εργασιακού τους βίου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν βασικές τους ανάγκες.

Οπως αποφασίστηκε από το οικονομικό επιτελείο, οι εργαζόμενοι που σταματούν να εργάζονται επειδή έχουν συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια από την επομένη της διακοπής του εργασιακού τους βίου θα λαμβάνουν το 50% των εκτιμώμενων συντάξιμων αποδοχών τους.

Στο υπουργικό συμβούλιο θα γίνει ενημέρωση των υπουργών για το πολυνομοσχέδιο που θεωρείται ένα απο τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης και θα τεθεί προς ψήφιση την Κυριακή των Βαϊων στη Βουλή.



protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...