Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Ελληνική παρέλαση στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν


Για άλλη μια χρονιά, η 5η λεωφόρος του Μανχάταν θα γεμίσει με γαλανόλευκες ελπίδες και ελληνικές φωνές, στέλνοντας μηνύματα στήριξης και περηφάνιας σε Ελλάδα και Κύπρο.

Χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας, εκατοντάδες φορείς της Ομογένειας (σχολεία, ομοσπονδίες, κοινότητες, σύλλογοι, φοιτητικές οργανώσεις και ιδρύματα), καθώς και δεκάδες άρματα και μπάντες θα συμμετάσχουν στην παρέλαση του Ελληνισμού της μητροπολιτικής περιοχής Νέας Υόρκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο και θα ξεκινήσει στις 8:30 το βράδυ (ώρα Ελλάδας).

Η φετινή παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου θα έχει ως κεντρικό σύνθημα: «Με την αποφασιστικότητά τους, οι Έλληνες θα ξεπεράσουν την κρίση».

Όπως κάθε χρόνο, την παρέλαση θα ανοίξει άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, ενώ για πρώτη φορά -λόγω της οικονομικής κρίσης- δεν θα συμμετάσχει διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων. Τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου θα εκπροσωπήσουν οι διπλωματικές και προξενικές αρχές, ενώ αναμένεται να λάβουν μέρος Αμερικανοί αξιωματούχοι, όπως ο δήμαρχος της πόλης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τελετάρχης της παρέλασης, την οποία διοργανώνει σε ετήσια βάση η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, θα είναι ο ελληνικής καταγωγής βοηθός διευθυντής του FBI στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Βενιζέλος και επίτιμη τελετάρχης η καθηγήτρια Αθηνά Δημητρίου, σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του συζύγου της, Δημήτρη Δημητρίου, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή και για αρκετά χρόνια ήταν δυναμικό στέλεχος της Ομοσπονδίας και εκ των βασικών εκφωνητών στην παρέλαση.



protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...