Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ατζελίνα Τζολί: Ως άλλη «Μητέρα - Τερέζα» χρηματοδοτεί σχολεία σε φτωχές χώρες


Η αμερικανίδα ηθοποιός Ατζελίνα Τζολί, άνοιξε ένα ακόμη σχολείο θηλέων στο Αφγανιστάν και σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει περισσότερα, από τα έσοδα δημοπρασίας σειράς κοσμημάτων, αναφέρει η εξειδικευμένη στις διασημότητες, ιστοσελίδα E! News.

Η Τζολί που είναι πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες χρηματοδότησε το μοναδικό σχολείο θηλέων σε μια περιοχή έξω από την Καμπούλ, που έχει υψηλό ποσοστό προσφυγικού πληθυσμού, αναφέρει το E! News. Το σχολείο εκπαιδεύει περίπου 200 με 300 κορίτσια. Η Τζολί χρηματοδότησε επίσης ένα ακόμη σχολείο θηλέων στο ανατολικό Αφγανιστάν το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά το 2010, σύμφωνα με την UNCHR.

Η ιστοσελίδα Ε! αναφέρει ότι η ηθοποιός σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει και άλλα σχολεία από την πώληση σειρά κοσμημάτων, έργα του σχεδιαστή Ρόμπερτ Πρόκοπ. Είναι ο σχεδιαστής που δημιούργησε το δαχτυλίδι αρραβώνων που έδωσε στην ηθοποιό ο σύντροφός της Μπραντ Πιτ, τον Απρίλιο του 2012.

Η Τζολί δεν είναι η μοναδική διασημότητα που χρηματοδοτεί τη λειτουργία σχολείων σε μακρινές περιοχές. Η Οπρα και η Μαντόνα έχουν χρηματοδοτήσει παρόμοιες πρωτοβουλίες στη Νότια Αφρική και το Μαλάουι τα τελευταία έξι χρόνια.

Το έργο της Μαντόνα προκάλεσε διαμάχη για κακοδιαχείριση και για το κόστος κατασκευής , ενώ ένα μέλος του προσωπικού του σχολείου που χρηματοδότησε η Όπρα συνελήφθη με την κατηγορία της επίθεσης και της κακοποίησης των μαθητών.



protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...