Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Στο ναδίρ ο συνεδριακός τουρισμός στην Ελλάδα


Ο HAPCO, ως εκπρόσωπος των επαγγελματιών στη διοργάνωση συνεδρίων, έχει επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα κινδύνου στην κυβέρνηση.


Την κατιούσα ακολουθεί ο θεσμός του συνεδριακού τουρισμού στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ICCA (International Congress & Convention Association), καθώς η Ελλάδα όχι μόνο βρέθηκε εκτός της λίστας με τους 20 δημοφιλέστερους συνεδριακά προορισμούς για το 2012, αλλά και η Αθήνα βρέθηκε στην 35η θέση με μόλις 55 συνέδρια.

Να τονιστεί ότι στην προ του 2011 περίοδο, η Ελλάδα και η Αθήνα φιγουράριζαν στην 19η θέση.

«Τόσο το 2011, όσο και το 2012 αναμφισβήτητα αποτέλεσαν δύο χρονιές ιδιαίτερα δύσκολες για την ελληνική συνεδριακή αγορά, αλλά σε καμία περίπτωση η κατάσταση στη χώρα και η οικονομική κρίση, δεν επιτρέπει και πόσο μάλλον δεν δικαιολογεί αυτή την κατάταξη» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο HAPCO (Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων). «Μάλιστα για τη σωτηρία του συνεδριακού τουρισμού, τώρα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με άμεσες και ουσιαστικές δράσεις» όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει.

Ο HAPCO, ως εκπρόσωπος των επαγγελματιών στη διοργάνωση συνεδρίων, όπως τονίζει, έχει επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα κινδύνου στην κυβέρνηση, έχει καταγράψει τα προβλήματα της αγοράς, έχει καταθέσει υπομνήματα σε αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς και έχει προτείνει ολοκληρωμένο πλάνο δράσης στο Υπουργείο Τουρισμού για την άμεση παρέμβαση, προκειμένου η Ελλάδα να καταστεί ελκυστικότερος προορισμός και να ανακτήσει τη θέση που της αρμόζει και κατείχε κατά το παρελθόν στην παγκόσμια πυραμίδα.



epikaira.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...