Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

59ο Rally Acropolis: Η μεγάλη στιγμή του Jari Matti Latvala

Ο Jari-Matti Latvala είναι ο νικητής του 59ου Ράλλυ Ακρόπολις. Ο Φινλανδός πέτυχε επίσης την πρώτη του νίκη με τη VW, στον Εθνικό μας αγώνα.

Πριν από 10 χρόνια ο J. M. Latvala έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο WRC, στο Ράλλυ Ακρόπολις.

Το 2013 πήρε στα Ελληνικά χώματα την πρώτη του νίκη για την ομάδα της VW με το Polo WRC. Ο Dani Sordo (Citroen DS3 WRC) τερμάτισε δεύτερος και ο Thierry Neuville τρίτος (δεύτερο podium στην καριέρα του). Ο Sebastien Ogier σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην Power Stage, κερδίζοντας 3 επιπλέον βαθμούς στο Πρωτάθλημα Οδηγών, ακολουθούμενος από τους Evgeny Novikov, Jari-Matti Latvala, oι οποίοι πήραν 2 και 1 βαθμό, αντίστοιχα.

Μπορεί να ήταν άτυχος να τον θεωρούσαν επιρρεπή σε λάθη, όμως φέτος ο Jari-Matti Latvala τα άφησε όλα πίσω και επέστρεψε στις νίκες.

Η τρίτη και τελευταία ημέρα του αγώνα ξεκίνησε με τις ειδικές διαδρομές Πίσσια 1 (11,47 χλμ.) και Λουτράκι 1 (30,14 χλμ.), τις οποίες κέρδισε ο Andreas Mikkelsen (VW Polo WRC). Αυτές οι επιτυχίες έφεραν τον 23 οδηγό στην τέταρτη θέση, αφήνοντας πέμπτο τον τον Nasser Al Attiyah.

Την κυριαρχία της VW στις Ειδικές Διαδρομές της τελευταίας ημέρας επισφράγισε ο S. Ogier, που κέρδισε και την τελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα (Λουτράκι 2 PowerStage)

Στην ενδέκατη θέση της γενικής κατάταξης και στην πρώτη της WRC2 τερμάτισε ο πρώην πιλότος της F1 και ιδιαίτερα αγαπητός στους φίλους των αγώνων αυτοκινήτου RobertKubica.

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1. J. M. Latvala (VW Polo R WRC)
2. D. Sordo (Citroen DS3 WRC) +1:50”
3. T. Neuville (Ford Fiesta RS WRC) +2:14.1”
4. A. Mikkelsen (VW Polo R WRC) +3:55.1”
5. N. AL Attiyah (Ford Fiesta RS WRC) +4:12.6”

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

LATVALA Jari-Matti – ANTTILA Miikka

«Απίστευτο. Η πρώτη μου νίκη με τη VW. Νιώθω φοβερά. Είναι πολύ ωραία που νίκησα εδώ. Πριν από 10 χρόνια έτρεξα για πρώτη φορά εδώ στο WRC και μου πήρε 10 χρόνια να κερδίσω. Σήμερα το πρωί άρχισα να σκέφτομαι τη νίκη, η σημερινή μέρα ήταν ατελείωτη».

SORDO Daniel – DEL BARRIO Carlos

«Καταπληκτικό σαββατοκύριακο. Δεν είχαμε προβλήματα και η θέση του πόντιουμ θα μου δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση».

NEUVILLE Thierry – GILSOUL Nicolas

«Ένα καλό σαββατοκύριακο για μας, δεν κάναμε λάθη, κάναμε καλούς χρόνους, διατηρήσαμε τη θέση μας. Η τελευταία ειδική ήταν λίγο πονηρή. Κάποια στιγμή νόμιζα πως είχαμε κλατάρισμα, και έκοψα λίγο, αλλά κατάλαβα ότι όλα ήταν καλά και πίεσα περισσότερο».

HIRVONEN Mikko – LEHTINEN Jarmo

«Προσπάθησα, αλλά τα ελαστικά υπερθερμάνθηκαν. Σε κάποιες φουρκέτες το παράκανα, έχασα χρόνο. Περιμένω το επόμενο ράλλυ».

OSTBERG Mads – ANDERSSON Jonas

«Δεν ήταν το ιδανικό σαββατοκύριακο. Σε ένα πέρασμα στην άσφαλτο φρέναρα ευθεία, αλλά αισθάνθηκα κάτι περίεργο στο αυτοκίνητο. Μετά από λίγο συνειδητοποίησα πως είχα κλαταρισμένο ελαστικό. Στη Σαρδηνία θα πάω flat-out». Εμπρός αριστερό κλαταρισμένο ελαστικό.

NOVIKOV Evgeny – MINOR Ilka

«Γενικά είναι καλό αποτέλεσμα. Είμαι ικανοποιημένος από την ταχύτητά μας, αλλά μπορούσαμε και καλύτερα. Γνωρίζω τις ειδικές και αυτό με βοήθησε πολύ». Πίσω αριστερό κλατάρισμα.

AL ATTIYAH Nasser – BERNACCHINI Giovanni

«Ένα καταπληκτικό ράλλυ και φοβερή μάχη με τον Αndreas. Είμαι ευτυχισμένος με την απόδοση της Ford και τη 2η θέση του Thierry. Θα συνεχίσουμε. Ευχαριστώ τον Μalcolm και την Μ-Sport. Ήταν φανταστικά».

OGIER Sébastien – INGRASSIA Julien

«Δεν ήταν άσχημα, αλλά όχι τέλεια, έκανα κάποια λάθη, γλιστρούσε περισσότερο από το πρωί».

MIKKELSEN Andreas – MARKKULA Mikko

«Χτυπήσαμε μια πέτρα στο τέλος. Πιστεύω πως ο Νasser δε θα μας πιάσει. Το καλύτερο αποτέλεσμα έως τώρα, έπονται περισσότερα. Είχαμε προβλήματα, τα λύσαμε όμως. Γίνεται συνέχεια καλύτερα από ράλλυ σε ράλλυ». Κλαταρισμένο πίσω αριστερό ελαστικό.

PROKOP Martin – ERNST Michal

«Είχαμε κάποια προβλήματα με τις αντιστρεπτικές. Οι χρόνοι ήταν καλύτεροι. Αλλάξαμε λάστιχα, τα συνηθίσαμε και είμαστε χαρούμενοι. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για το επόμενο ράλλυ, στη Σαρδηνία».


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...