Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Ο Πάπας, ο Ιησούς και το... Μουντιάλ!

Παρά το γεγονός πως είναι δηλωμένος οπαδός της Σαν Λορέντσο, ο Πάπας έβαλε πάνω από όλα τη θρησκεία και εξήγησε στους Βραζιλιάνους τί ακριβώς πρέπει να κάνουν ως πιστοί Χριστιανοί, ενώ παραλλήλισε τον Ιησού με το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Ο Ιησούς μας προσφέρει κάτι καλύτερο από το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου», υποστήριξε χθες βράδυ ο Πάπας Φραγκίσκος από τη Βραζιλία, διοργανώτρια χώρα του Μουντιάλ 2014 και μόνη εθνική ομάδα που έχει κατακτήσει το τρόπαιο πέντε φορές.

«Ο Ιησούς μας ζητεί να παίξουμε στην ομάδα του. Πιστεύω πως η πλειοψηφία των όσων βρίσκεσθε εδώ αγαπά τον αθλητισμό», δήλωσε ο ποντίφικας ενώπιον των δύο εκατ. νέων που είχαν συγκεντρωθεί στην διάσημη παραλία Κοπακαμπάνα στο Ρίο ντε Ζανέιρο, για μία ολονυκτία αφιερωμένη στην προσευχή.

Ανατρέχοντας σε μία μεταφορά δανεισμένη από τον αθλητισμό, ο Πάπας—που σαν καλός Αργεντίνος αγαπά κι ο ίδιος το ποδόσφαιρο—κάλεσε τους νέους να τον βοηθήσουν να οικοδομήσει την Εκκλησία του αύριο.

«Εδώ στη Βραζιλία, όπως και σε άλλες χώρες, το ποδόσφαιρο αποτελεί το εθνικό πάθος. Και λοιπόν, τι κάνει ένας ποδοσφαιριστής όταν καλείται να συμμετέχει σε μία ομάδα; Θα πρέπει να προπονηθεί!

Το ίδιο ισχύει και στη ζωή μας ως ακόλουθοι του Κυρίου», εξήγησε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Πάπας: Ο Ιησούς είναι ανώτερος από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου

«Ο Ιησούς μας προσφέρει κάτι καλύτερο από το Παγκόσμιο Κύπελλο! Μας προσφέρει τη δυνατότητα για μία ζωή γόνιμη κι ευτυχισμένη, μας προσφέρει επίσης ένα μέλλον μαζύ του που δεν θα έχει τέλος, την αιώνιο ζωή», πρόσθεσε.




onsports.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...