Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Eπανέρχεται η δέσμευση για αγροτική σύνταξη στα 62

Διάταξη σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στο 62ο έτος της ηλικίας τους όσοι αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν 40 χρόνια ασφάλισης θα συμπεριληφθεί στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Aυτό διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Βρούτσης τον βουλευτή Πέλλας της ΝΔ, Ιορδάνη Τζαμτζή ύστερα από συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου.

Bέβαια, η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί κυβερνητική δέσμευση από τον… Δεκέμβριο του 2012 κι έκτοτε βρίσκεται στο στάδιο της προεργασίας κι ένταξης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο δεν έχει έρθει ακόμα στη Βουλή…

Η καθυστέρηση αυτή φαίνεται ότι έδωσε και το έναυσμα στον κ. Τζαμτζή να καταθέσει σχετική επίκαιρης ερώτηση στη Βουλή.

Όπως σημειώνει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του, από το 2000 ζητά συνεχώς να μειωθεί το όριο συνταξιοδότησης των αγροτών με ομιλίες,  ερωτήσεις, επιστολές, και παρεμβάσεις στους αρμόδιους Υπουργούς.

Ακόμη, ο κ. Τζαμτζής ζήτησε από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας να δοθεί λύση στο πρόβλημα της συνταξιοδότησης που αντιμετωπίζουν 50 περίπου εργαζόμενοι των  κλωστοϋφαντουργιών  της Πέλλας και Ημαθίας που έχουν κλείσει (ΛΑΝΑΡΑΣ).

Για το θέμα αυτό ο κ. Βρούτσης ζήτησε από τον κ. Τζαμτζή πίστωση χρόνου για να εξεταστεί το θέμα διεξοδικότερα.

agronews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...