Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Πώς η Μέρκελ έπεισε τον Τσίπρα να συμβιβαστεί


Το Bloomberg αποκαλύπτει τι συζήτησαν στο τηλέφωνο οι δύο ηγέτες

Φως στο παρασκήνιο πίσω από την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαίων εταίρων της, στο Eurogroup της προηγούμενης Παρασκευής, επιχειρεί να ρίξει με δημοσίευμα του το πρακτορείο Bloomberg.

Συγκεκριμένα, το διεθνές πρακτορείο αποκαλύπτει τί συζήτησαν ο Αλέξης Τσίπρας με την Άνγκελα Μέρκελ στο 50λεπτο τηλεφώνημα που είχαν την Πέμπτη, μια μέρα πριν το κρίσιμο Eurogroup.

«Χρειάστηκαν λίγες απλές αλήθειες από την Άνγκελα Μέρκελ στη βάση διαχείρισης της κρίσης της Ευρωζώνης προκειμένου να καταλαγιάσει τη μαχητική νέα κυβέρνηση της Αθήνας», σημειώνει το Bloomberg.

«Η καγκελάριος εξήγησε στον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αυτό που ένας βοηθός στο γραφείο της ονόμαζε πραγματικότητα. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να φτάσουν στην απαιτούμενη συμφωνία για να διατηρηθεί η ρευστότητα στην Ελλάδα και η Γερμανία δεν θα λύγιζε, του είπε η Μέρκελ στο 50λεπτο τηλεφώνημα», επισημαίνεται στο δημοσίευμα, θυμίζοντας πως επρόκειτο για την πρώτη ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.



newsbeast.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...