Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Η διαδικασία «επιστροφής» 3.900 υπαλλήλων στο Δημόσιο


Η διαδικασία με την οποία θα γίνει η «επιστροφή»  περίπου 3.900 -διαθέσιμων και απολυμένων- υπαλλήλων στο Δημόσιο περιγράφεται στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που εκτιμάται ότι θα τεθεί εντός της εβδομάδος σε δημόσια διαβούλευση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι  υπάλληλοι που θα επαναπροσληφθούν θα μπορούν είτε να επιστρέψουν στις θέσεις τους είτε να καλύψουν άλλες κενές θέσεις που υπάρχουν.

Στην κατεύθυνση αυτή, ενδεχομένως και εντός της ημέρας ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Γ. Κατρούγκαλος αναμένεται να αποστείλει εγκύκλιο προς τις υπηρεσίες ζητώντας τους να τού γνωστοποιήσουν τις ανάγκες και τα «κενά» που υπάρχουν. Βάσει των σχεδιασμών του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στόχος είναι δια του πρώτου αυτού νομοσχεδίου να ανακληθούν όλες οι απολύσεις που έγιναν βάσει του Μνημονίου αλλά και η επανατοποθέτηση των διαθέσιμων σε όποιο στάδιο και αν βρίσκονται, δηλαδή είτε είναι προς απόλυση λόγω συμπλήρωσης του οκταμήνου της διαθεσιμότητας, είτε είναι στη φάση των προσωρινών πινάκων, είτε έχουν ήδη απολυθεί, ενώ το ίδιο ισχύει και για όσους υπαλλήλους είναι σε στάδιο προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.

Ειδικά για τους διοικητικούς των ΑΕΙ, τους καθηγητές αλλά και τους σχολικούς φύλακες θα γίνει επανασύσταση των οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν, ενώ για τις άλλες κατηγορίες, όσοι τελικά δημόσιοι υπάλληλοι δεν καταστεί εφικτό να απορροφηθούν, θα δημιουργηθούν προσωποπαγείς θέσεις.



kathimerini.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...