Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Αποδεσμεύθηκαν 868 αστυνομικοί από τη φύλαξη «ευαίσθητων» στόχων


Σε 868 ανέρχονται οι αστυνομικοί που αποδεσμεύτηκαν από υπηρεσίες φύλαξης «ευπαθών» στόχων και προσώπων. Αυτό ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντώντας σε δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο και σχετικές ανακοινώσεις συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει ότι «από τις υπηρεσίες φρούρησης στόχων και προσωπική συνοδευτική φρουρά, αποδεσμεύονται 868 αστυνομικοί. Οι 515 από αυτούς έχουν ήδη επιστρέψει στις υπηρεσίες προέλευσής τους και σύντομα αναμένεται να επιστρέψουν και οι υπόλοιποι μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα ότι αποδεσμεύτηκαν 114 υπηρεσιακά αυτοκίνητα και 56 μοτοσικλέτες που είχαν διατεθεί για τον ίδιο σκοπό, δηλαδή τη φύλαξη και προστασία «ευαίσθητων» στόχων.

Επιπλέον, διευκρινίστηκε ότι το «αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί ανακατανομή προσωπικού, με βάση τις ανάγκες των μάχιμων υπηρεσιών. Στόχος, να ενισχυθεί η αστυνόμευση και η ασφάλεια των πολιτών». Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης είχε προαναγγείλει την αποδέσμευση πάνω από 1.500 αστυνομικών που απασχολούνται στη φύλαξη πολιτικών προσώπων κ.ά., ενώ παρόμοιες αναφορές είχε κάνει και σε συνεντεύξεις του. Πάντως, συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. καταγγέλλουν ότι η αποδέσμευση των αστυνομικών είναι εικονική, καθώς οι περισσότεροι απ’ όσους φαινομενικά επέστρεψαν στις οργανικές θέσεις τους διατέθηκαν εκ νέου με απόσπαση σε υπηρεσίες φύλαξης στόχων και επισήμων. Ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής ανέφερε ότι από το σύνολο των αστυνομικών που υποτίθεται ότι αποδεσμεύτηκαν σε «μάχιμες» υπηρεσίες επέστρεψε μόλις... ένας.kathimerini.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...