Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

«Τα υδροπλάνα θα ενισχύσουν τον τουρισμό»


Την συμβολή των υδροπλάνων στην περαιτέρω αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και στην συνδεσιμότητα των μικρών νησιών, επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τους εκπροσώπους της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια».

«Ένα πολυχρηστικό μέσο όπως είναι το υδροπλάνο, εκτός του ότι θα βοηθήσει στην περαιτέρω αναβάθμιση του τουρισμού, θα συμβάλει καθοριστικά και στην συνδεσιμότητα των μικρών νησιών, γεγονός που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων μέσα από την κάλυψη των μεταφορικών αναγκών τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε:

«Επίσης η ανάπτυξη των υδροπλάνων στην Ελλάδα θα συμβάλει και στην δημιουργία θέσεων εργασίας».
Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σταθάκης ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» (Τ. Γκόβα, Αν. Καροτσιέρη και Φ. Χατζηανδρώνη), για την ανάπτυξη των υδατοδρομίων και του σχεδιαζόμενου δικτύου πτήσεων των υδροπλάνων στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, παρουσιάστηκε ο προγραμματισμός της εταιρείας στις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, με σημείο εκκίνησης το πρώτο αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο της Ελλάδας στο Λιμάνι της Κέρκυρας.

Όπως τόνισε από την πλευρά της εταιρείας ο πρόεδρός της κ. Τάσος Γκόβας, «μετά την αδειοδότηση του πρώτου υδατοδρομίου στην Κέρκυρα, είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα 16 που έχει αναλάβει η εταιρεία μας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα επαρκές δίκτυο υδατοδρομίων που θα επιτρέψει την εύρυθμη λειτουργία των υδροπλάνων στην Ελλάδα».

Από την πλευρά της εταιρείας επισημάνθηκε στον υπουργό η ανάγκη προώθησης της δημιουργίας ενός μητροπολιτικού υδατοδρομίου στην παραλιακή ζώνη του Φλοίσβου, μέσω του οποίου θα εξυπηρετούνται οι μετακινήσεις με υδροπλάνα προς το Αιγαίο όλων των εταιρειών.



zougla.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...