Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

15 βουλευτές ζητούν ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων

Τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη καλούν 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ...να προχωρήσει σε άμεση νομοθετική ρύθμιση για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων.


Στην επιστολή τους προς τον αρμόδιο υπουργό, οι βουλευτές κάνουν λόγο για «κοινωνικό εφιάλτη» από τη «δραματική αύξηση της ανεργίας», τονίζοντας την ανάγκη η Πολιτεία, παράλληλα με άλλες δράσεις, να διασφαλίσει την υγειονομική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη των πολιτών που πλήττονται.


Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία επικαλούνται, ο συνολικός αριθμός των ανέργων έφτασε τα 903.525 άτομα τον περασμένο Οκτώβριο, ποσοστό 18,2% έναντι του 17,2% του Σεπτέμβριου του 2011 και 13,5% του Οκτώβριου, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ανοδική τάση για το 2012.


«Επειδή η πολιτική κινδυνεύει να περιορισθεί μονοσήμαντα σε οικονομικά θέματα, εκτιμούμε ότι παράλληλα πρέπει να δραστηριοποιηθεί και στα κοινωνικά ζητήματα», επισημαίνουν οι 15 βουλευτές προτείνοντας, συγκεκριμένα, «όσα άτομα κατά τα έτη 2009 και 2010 είχαν προϋποθέσεις ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και λόγω ανεργίας έχασαν τη δυνατότητα αυτή να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας ανεξάρτητα αν το 2011 κάλυψαν τον απαραίτητο αριθμό που απαιτείται από το νόμο».

Την επιστολή υπογράφει πρώτος ο Γιάννης Αμοιρίδης που είχε και την πρωτοβουλία μαζί με τους Νίκο Ζωίδη, Γιάννη Βλατή, Θανάση Χαντάβα, Ηλία Θεοδωρίδη, Αναστάση Σιδηρόπουλο, Βασίλη Κεγκέρογλου, Παναγιώτη Δημητρόπουλο, Γιώργο Παπαμανώλη, Παύλο Στασινό, Σάββα Εμινίδη, Αφροδίτη Παπαθανάση, Νικόλαο Τσώνη, Βασίλη Τόγια και Δημήτρη Βαρβαρίγο.


epikaira.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...