Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Παγκόσμια συγκίνηση για τον θάνατο του Θ. Αγγελόπουλου


Το γύρο του κόσμου κάνει από τα ξημερώματα η είδηση του απρόσμενου θανάτου του Θόδωρου Αγγελόπουλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μετά από γύρισμα σε κεντρικό δρόμο της Δραπετσώνας.
Το πρακτορείο reuters αναφέρεται στο θέμα συνδέοντας την είδηση του θανάτου του μεγάλου δημιουργού με την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα, καθώς τα οικονομικά προβλήματα ήταν το αντικείμενο της ταινίας που γύριζε την στιγμή που τον παρέσυρε η μοτοσυκλέτα.  
 
"Γνωστός για το αργό και ονειρώδες σκηνοθετικό του στιλ, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, σκοτώθηκε σε τροχαίο την ώρα που δούλευε την τελευταία του ταινία", αναφέρει το associated press, το οποίο κατέταξε την είδηση στις πρώτες και τις σημαντικότερες.
 
Η Γαλλική εφημερίδα Le Monde δημοσίευσε την είδηση με την φωτογραφία από την απονομή του Χρυσού Φοίνικα στις Κάννες το 1998 για την ταινία Μία αιωνιότητα και μία μέρα, ενώ γίνεται εκτενής αναφορά στις βραβεύσεις και τις ξεχωριστές στιγμές στην καριέρα του σκηνοθέτη.
 
"Εσβησε ο δημιουργός Τεό Αγγελόπουλος", είναι ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος της Le Figaro, η οποία επίσης αναφέρεται στο θέμα.
 
Την είδηση της τραγικής απώλειας του Θ.Αγγελόπουλου μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα The Guardian, μιλώντας για έναν "βραβευμένο Έλληνα κινηματογραφιστή, γνωστό για το αργό και ονειρικό του στυλ σαν σκηνοθέτη".
 
"Ο Αγγελόπουλος κέρδισε μεγάλο αριθμό βραβείων για τις ταινίες του, τα περισσότερα σε ευρωπαϊκά κινηματογραφικά Φεστιβάλ, στη διάρκεια μιας καριέρας που εκτεινόταν περισσότερα από 40 χρόνια» αναφέρει το περιοδικόTime.


news247.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...