Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Τσούζει κάποιους ο φράκτης και η τάφρος στον ‘Εβρο…



Πέντε μήνες θα διαρκέσει η κατασκευή του 12 χιλιομέτρων  φράκτη στον Έβρο για την...
αντιμετώπιση του κύματος λαθρομεταναστών.

Ο τουρκικός τύπος κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην τελετή υπογραφής της σύμβασης κατασκευής που έγινε τις προάλλες μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της εταιρείας Dagres-ATE και επιχειρεί να συνδέσει τον φράχτη με την τάφρο  που έχει ξεκινήσει ο στρατός κατά μήκος των συνόρων.

Η Vatan στις εσωτερικές σελίδες και με τον τίτλο « Η Αθήνα θα περικυκλώσει τα σύνορα με ατσάλινα συρματοπλέγματα» γράφει ότι  για το  συρματόπλεγμα  στα ελληνοτουρκικά σύνορα όπως και ότι  …έφθασε στο τέλος και το χαντάκι των 120 χιλιομέτρων με σκοπό την παρεμπόδιση των λαθρομεταναστών και των τουρκικών τανκς.

Βέβαια ούτε τελείωσε η ανιαρματική τάφρος ούτε αμιγώς για τα εχθρικά τανκς είναι : Το έργο είναι  αναπτυξιακό και αντιπλημμυρικό. Αλλά και η σύνδεση και  η εμμονή εμφάνισης  της τάφρου ως αποκλειστικά στρατιωτικού έργου δείχνει την αμηχανία της Αγκυρας και για τα δύο έργα. Γιατί την …κόφτει όμως;  Είτε έτσι είτε αλλιώς αυτοί ούτε λαθρομετανάστες στέλνουν στην Ελλάδα ούτε έχουν βλέψεις στην Θράκη… Η μήπως  και το ένα και το άλλο έργο τους χαλάει κάποια σχέδια;


Πηγή prionokordela.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...