Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Τα τυχερά «μωρά του δράκου»

Τα τυχερά «μωρά του δράκου»


Τι κάνεις αν οι γεννήσεις έχουν φτάσει το «πλαφόν»;

Την ώρα που εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι μετρούσαν αντίστροφα για τη Χρονιά του Δράκου, ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα και για χιλιάδες Κινέζες που αγωνιούσαν να γεννήσουν «τυχερά» μωρά στο Χονγκ Κονγκ, κάτι που αναγκάζει τις αρχές της χώρας να βάλουν... πλαφόν στις γεννήσεις ξένων.

Καθώς σήμερα είναι, σύμφωνα με το κινεζικό ημερολόγιο, Πρωτοχρονιά, οι γονείς στην Κίνα ελπίζουν να φέρουν στον κόσμο «Dragon Babies», τα μωρά «της χρονιάς του δράκου» με την ελπίδα το σύμβολο που συνδέεται με αυτοκράτορες, δύναμη και ευφυΐα να φέρει πλούτο και τύχη. 

Οι γιατροί προειδοποίησαν μάλιστα πως ορισμένες γυναίκες ίσως στραφούν  και σε παράνομα μέσα για να το πετύχουν. 

Το Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τον Ιούνιο να βάλει πλαφόν στις 34.000 γεννήσεις από μη κατοίκους, στους οποίους επιτρέπεται να γεννήσουν στην πόλη. Το 2010 40.000 γυναίκες από την κεντρική Κίνα γέννησαν στο Χονγκ Κονγκ όπου ο συνολικός αριθμός των γεννήσεων έφτασε τις 88.000. 

Ο Tύπος αναφέρει υποθέσεις γυναικών που περνούν στο Χονγκ Κονγκ και πηγαίνουν κατευθείαν στα τμήματα επειγόντων περιστατικών για να γεννήσουν. Από τα τμήματα αυτά τα νοσοκομεία δεν μπορούν να τις διώξουν...

Πηγή newsbeast
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...