Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Reuters: Βρετανική εταιρεία έχει έτοιμο σχέδιο εκτύπωσης δραχμών


Σχέδιο εκτύπωσης νέων δραχμών, σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ετοιμάζει η βρετανική εταιρεία εκτύπωσης χαρτονομισμάτων De La Rue σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters, στη διανομή των χαρτονομισμάτων σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να συμμετάσχει και η μεγαλύτερη εταιρεία σεκιούριτι στον κόσμο, η G4S.

Από την πλευρά της η De La Rue, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο εκτύπωσης χαρτονομισμάτων παράγοντας πάνω από 150 νομίσματα, αρνήθηκε να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο επί του θέματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους αναλυτές η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί να απευθυνθεί σε εκτυπωτές του εξωτερικού λόγω της μεγάλης ποσότητας χαρτονομισμάτων που θα χρειαστούν.

Οπως ανέφερε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος του της De La Rue στο Reuters «τον τελευταίο χρόνο, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά στην Ευρώπη στον τομέα των χρηματαποστολών ήταν η Ελλάδα και σαφώς το μεγαλύτερο ζήτημα έκτακτης ανάγκης θα προκύψει εάν η χώρα φύγει από το ευρώ και επιστρέψει στη δραχμή γιατί βασικά θα συμμετάσχουμε σε όλη τη διαδικασία διανομής του νομίσματος».


iefimerida.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...