Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Σχεδόν ακατόρθωτη η πώληση του Σκορπιού


Κλείνει για τον Σκορπιό το κεφάλαιο, που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με την οικογένεια Ωνάση; Το θρυλικό νησί, που γνώρισε στιγμές λάμψης, δόξας, αλλά και μελαγχολίας και θρήνου, ανάλογα με τα κεφάλαια της πολυτάραχης ζωής τού Αριστοτέλη Ωνάση και των μελών της οικογένειάς του, δημοσιεύματα θέλουν να περνά σε ξένα χέρια και μάλιστα, σ΄εκείνα Ρώσου δισεκατομμυριούχου.
Ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε ήδη περαιωμένη αγοραπωλησία μεταξύ συγκεκριμένου μεγιστάνα και της Αθηνάς Ωνάση. Πλην, όμως, κάτι τέτοιο -τουλάχιστον σε επίπεδο αγοράς- αμφισβητείται από την κοινωνία των Λευκαδιτών.

«Η περίπτωση της πώλησης, αν δεν είναι ακατόρθωτη, είναι πολύ δύσκολη, λόγω της διαθήκης» του Έλληνα κροίσου σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος του Μεγανησίου, Ευστάθιος Ζαβιτσάνος, συμπληρώνοντας πως η μοναδική πιθανή περίπτωση για τη διαχείριση του νησιού είναι το leasing, δηλαδή η μακροχρόνια μίσθωσή του.

«Αν ο Σκορπιός πάει στον Α ή τον Β, εμάς δεν μας πέφτει και λόγος. Μας ενδιαφέρει όμως, τι θα κάνει εδώ αυτός που θα πάρει το νησί» τονίζει ο δήμαρχος. «Ο Σκορπιός είναι ένας μύθος, σηματοδοτεί κάτι για την περιοχή» υπογραμμίζει.

Σημειώνει πάντως, ότι «δεν παρατηρείται κάποια ιδιαίτερη κινητικότητα στην περιοχή, δεν έχει αλλάξει κάτι. Επιπλέον, καθημερινά μεταβαίνουν στο νησί τα μέλη του προσωπικού, που έχει αναλάβει τη φροντίδα όλα τα τελευταία χρόνια».

Σημειώνεται ότι η Αθηνά, το εναπομείναν μέλος της οικογένειας του Έλληνα κροίσου, επισκέφθηκε για πρώτη φορά το νησί του παππού της το 1998 κι έκτοτε βρέθηκε εκεί άλλες μία ή δύο φορές. Ουδέποτε όμως εξέφρασε, τουλάχιστον ανοικτά, την επιθυμία να «ζωντανέψει» το νησί.



protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...