Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Μια… νεράιδα που την έλεγαν Μουρίνιο !


Όσο και αν η καθημερινότητα δεν μας επιτρέπει να πιστεύουμε στα παραμύθια, υπάρχουν ιστορίες που μας κάνουν να πιστέψουμε πως ακόμη κυκλοφορούν καλές… νεράιδες.

Ο Αμπέλ Ροντρίγκεζ είναι ένας 41χρονος από το Μεξικό που εργάζεται στο συνεργείο καθαρισμού στο μετρό του Λος Αντζελες. Υπο άλλες συνθήκες η ζωή του δεν θα είχε κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να αποτελέσει αντικείμενο ανάγνωσης. Αν όμως κάποιος μάθαινε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας βρέθηκε από το Λος Αντζελες στο Ολντ Τράφορντ, έχοντας προηγουμένως περάσει από το Σαντιάγκο Μπερναμπέου, όπου παρακολούθήσε το el clasico, τότε η ιστορία του σίγουρα θα άρχιζε να αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον. 

Η συνάντηση με τη δική του καλή… νεράιδα έγινε πριν από τρία χρόνια στις εγκαταστάσεις του UCLA. Εκεί πήγαινε για δυο εβδομάδες κάθε καλοκαίρι προσφέροντας αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στη Ρεάλ που τα τελευταία επτά χρόνια πηγαίνει για προετοιμασία στην Αμερική. Φρόντιζε να μαζεύει τις μπάλες, να τοποθετεί τους κώνους στην προπόνηση και γενικότερα να βοηθά με ότι χρειάζονταν οι διάφοροι προπονητές και από το 2010 και έπειτα, ο Πορτογάλος και το επιτελείο του.

Η αγάπη του Ροντρίγκεζ για το ευρωπαικό ποδόσφαιρο κρατούσε από τα παιδικά του χρόνια και πάντα ονειρευόταν να παρακολουθήσει από κοντά μια αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Γνωρίζοντας πως ο Μουρίνιο θα αποτελέσει (όπως όλα δείχνουν) παρελθόν το καλοκαίρι, σκέφτηκε πως αυτή θα ήταν η τελευταία ευκαιρία του να ταξιδέψει για παρθενική φορά στην Ευρώπη και να παρακολουθήσει το el clasico. 

Ωστόσο στο σχέδιο του υπήρχαν δυο βασικά εμπόδια. Αφενός δεν είχε κανένα στοιχείο επικοινωνίας του Μουρίνιο ή κάποιου συνεργάτη του και αφετέρου τα χρήματα που είχε μαζέψει σκόπευε να τα δαπανήσει για να πάει διακοπές με τη σύζυγο του και τις τρείς κόρες τους. 

«Ήμουν πραγματικά αναποφάσιστος στο να πάω ή όχι» δήλωσε ο Ροντρίγκεζ στο Sports Illustrated, «αλλά με ενθάρρυνε η σύζυγος μου και η μεγάλη μου κόρη οι οποίες μου είπαν ‘’ Πρέπει να πας, είναι το μεγάλο σου όνειρο’’». 

Με τις ευχές της οικογένειας του, ο Ροντρίγκεζ έφτασε στις 28 Φεβρουαρίου στη Μαδρίτη και πήγε απευθείας στο προπονητικό κέντρο της Ρεάλ. Με δεδομένο ότι δεν είχε τη δυνατότητα να ειδοποιήσει κάποιο μέλος του προπονητικού τιμ για την άφιξη του οι άνθρωποι της ασφάλειας δεν του επέτρεψαν την είσοδο. Χωρίς να έχει κάνει κράτηση σε κάποιο ξενοδοχείο και χωρίς εισιτήριο για τον αγώνα, ο 41χρονος άνδρας αποφάσισε να περιμένει έξω από το προπονητικό κέντρο. 

Την προηγούμενη νύχτα είχε χιονίσει στη Μαδρίτη και το κρύο ήταν τσουχτερό, όμως αυτό δεν απέτρεψε τον Ροντρίγκεζ να περιμένει για πέντε ώρες. «Τα δάχτυλα των ποδιών μου είχαν παγώσει, αλλά ευτυχώς η γυναίκα μου μού είχε δώσει να πάρω μαζί μου ένα χοντρό μπουφάν» τόνισε. 

Για καλή του τύχη, αποχωρώντας ο Μουρίνιο με το αυτοκίνητο του Ρουί Φαρία διέκρινε ανάμεσα στο πλήθος τον Ροντριγκεζ. «Σταμάτα, είναι ο τύπος από το Λος Αντζελες» είπε στο βοηθό του. 

«Τι κάνεις εδώ;» τον ρώτησε ο Μουρίνιο. «Ηρθα να σας δω. Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι στην Ευρώπη και ήλπιζα να δω το el clasico» απάντησε ο Ροντρίγκεζ. 

«Μα δεν υπάρχουν άλλα εισιτήρια» του είπε ο Πορτογάλος. «Που μένεις;». 

«Δεν έχω κανονίσει ακόμη. Ήθελα να δω πρώτα εσάς. Αν δεν το κατάφερνα θα πήγαινα στο γήπεδο και θα προσπαθούσα να βρω εισιτήριο» απάντησε. 

Τότε σε ρόλο καλής… νεράιδας ο Μουρίνιο ανέλαβε δράση. Αρχικά φρόντισε να του κλείσει δωμάτιο στο ίδιο ξενοδοχείο που θα έμενε η αποστολή της Ρεάλ. Του πρότεινε να πάει να ξεκουραστεί και να συναντηθούν την επόμενη μέρα στο προπονητικό κέντρο. Το βράδυ πριν τον αγώνα ο Ροντρίγκεζ έφαγε μαζί με τον Μουρίνιο και τους συνεργάτες τους. 

Εξηγώντας τους την ιστορία για το πώς η οικογένεια του τον έπεισε να κάνει το ταξίδι στην Ευρώπη, ο Μουρίνιο τον διέκοψε. «Θα έρθεις μαζί μας στο Μάντσεστερ ως φροντιστής. Μας βοήθησες και θα ζήσεις ένα ακόμη μεγαλύτερο όνειρο. Θα παρακολουθήσεις από μέσα έναν αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ». Όταν ο Ροντρίγκεζ ανέφερε πως ήταν διατεθειμένος να πληρώσει για όλα αυτά, έλαβε την απάντηση από τον Πορτογάλο: «Όταν είσαι μαζί μου στην Ευρώπη, δεν πληρώνεις τίποτα!». 

Με δάκρυα χαράς ο Ροντρίγκεζ έτρεξε στο δωμάτιο του και έφερε το διαβατήριο του. Ο Μουρίνιο τράβηξε τη φωτογραφία του με την κάμερα του κινητού και την προώθησε στα στελέχη της Ρεάλ Μαδρίτης ώστε να τον συμπεριλάβουν στην αποστολή που θα ταξίδευε την επόμενη του el clasico στο Μάντσεστερ για τον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «16». 

Οι μέρες που ακολούθησαν ήταν παραπάνω από παραμυθένιες. Στις 2 Μαρτίου είδε στο Μπερναμπέου τη Ρεάλ να νικά 2-1 τη Μπαρτσελόνα. Μετά το τέλος του αγώνα βρέθηκε στα αποδυτήρια και είχε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο καθώς και τον Ντιέγκο Μαραντόνα που επίσης βρισκόταν στο γήπεδο. 

Ως μέλος της αποστολής ο Ροντρίγκεζ ανταποκρίθηκε άψογα σε όλες τις υποχρεώσεις του. Μάλιστα οι παίκτες της Ρεάλ τον θεωρούσαν γούρικο και δεν ήταν λίγες οι φορές που πήγαν να… χαιδέψουν την κοιλιά του για καλή τύχη. 

Στις 5 Μαρτίου στο «Ολντ Τράφορντ» ο 41χρονος Μεξικανός εκπλήρωσε ένα από τα όνειρα του. 

Συγγενείς και φίλοι τον είδαν να βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα κάποια στιγμή βρέθηκε δίπλα και στον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον. 

Λίγο πιο πριν, ο -συμπατριώτης του- Τσιτσαρίτο του είχε υποσχεθεί πως στο τέλος του αγώνα θα του δώσει τη φανέλα του. Ο Μουρίνιο (εν αγνοία του Ροντρίγκεζ) είχε ζητήσει από τον άσο της Γιουνάιτεντ να του κάνει αυτή τη χάρη. 

«Οι άνθρωποι αυτοί μου φέρθηκαν σαν να ήμουν μέλος της ομάδας. Αυτό είναι κάτι που θα το διηγούμαι στα εγγόνια μου» δήλωσε ο Ροντρίγκεζ ο οποίος βίωσε μια ακόμη πιο ιδιαίτερη στιγμή. 

Τελειώνοντας η αναμέτρηση, ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον εμφανώς εκνευρισμένος για την αποβολή του Νάνι δεν εμφανίστηκε στην συνέντευξη τύπου, αλλά είχε καλή διάθεση να πιει ένα ποτήρι κρασί με τον Ζοσέ Μουρίνιο. «Βγήκε από τα αποδυτήρια με ένα ποτήρι κρασί και μου είπε ‘’Πες στον Ζοσέ πως το κρασί είναι έτοιμο και να βιαστεί» ανέφερε ο Ροντρίγκεζ. 

Λίγα λεπτά αργότερα ο Τσιτσαρίτο εμφανίστηκε για να του δώσει τη φανέλα. «Πόσο καιρό δουλεύεις στη Ρεάλ Μαδρίτης» τον ρώτησε. «Η αλήθεια είναι ότι δεν εργάζομαι για αυτούς» απάντησε ο Ροντρίγκεζ και του εξήγησε όλη την ιστορία, αφήνοντας άφωνο τον συμπατριώτη του! 

Επιστρέφοντας στα αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μαρσέλο του ζήτησε αν μπορεί να ανταλλάξει τη φανέλα του με του Φαν Πέρσι. Ο Ροντρίγκεζ έφερε σε πέρας και αυτή την αποστολή αν και προηγουμένως φρόντισε να …παιδέψει τον Βραζιλιάνο λέγοντας του πως ο Ολλανδός επιθετικός της Γιουνάιτεντ είχε ήδη επιλέξει άλλον παίκτη! 

Επιστρέφοντας στο Λος Αντζελες ο Ροντρίγκεζ πέρα από τις μοναδικές αναμνήσεις είχε στις αποσκευές και τις φανέλες του Τσιτσαρίτο, του Οζιλ, του Κακά και του Εσιέν αλλά και μια μπάλα από τον αγώνα. Και έχει να διηγείται και στα εγγόνια του πια πως έζησε κάποιες μέρες βγαλμένες από τα παραμύθια! 



Της Ευης Μανου



sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...