Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Ζώντας 24 ώρες στο σκοτάδι: Ταξίδι στο βορειότερο κατοικημένο σημείο του κόσμου


 


Θα μπορούσατε να ζείτε σε μία ατέλειωτη νύχτα; Μία πόλη που αποτελεί το βορειότερο κατοικημένο σημείο του κόσμου έχει μάθει να ζει χωρίς το ηλιακό φως.

Πρόκειται για το Longyearbyen στο νησί Σβάλμπαρντ βόρεια της Νορβηγίας. Την μικρή παγωμένη πόλη επισκέφθηκε ο Jonathan Hirshon, πρόεδρος της εταιρίας δημοσίων σχέσεων Horizon Communications και περιγράφει την εμπειρία του.

Το όνομα Longyearbyen σημαίνει στα Νορβηγικά η πόλη του Longyear. Ουσιαστικά την πόλη την ίδρυσε ένας Αμερικανός ονόματι John Longyear, που έστησε στην περιοχή ένα ορυχείο για 500 άτομα στις αρχές του 1900.

Τα πάντα σε αυτή την πόλη είναι παγωμένα και σε κάθε εσωτερικό χώρο υπάρχει πάγκος για να αλλάζουν οι επισκέπτες τα βρεγμένα τους παπούτσια με στεγνά.

Επίσης λόγω τοποθεσίας, υπάρχει μεγάλος πληθυσμός πολικών αρκούδων. Για την ακρίβεια, στα 2.000 άτομα που κατοικούν στο Longyearbyen, αντιστοιχούν περίπου 3.000 πολικές αρκούδες.

Οι κάτοικοι στο νησί Svalbard είναι ιδιαίτερα φιλικοί και ευγενικοί, ενώ υπάρχει μηδενική εγκληματικότητα. Συγκεκριμένα, αν κάποιος συλληφθεί για έγκλημα, τότε αποστέλλεται μακριά από το νησί και εξορίζεται για πάντα.

Οσο για τη μέρα, αυτό είναι κάτι άγνωστο στους κατοίκους του νησιού, τουλάχιστον το χειμώνα, αφού το δικό τους μεσημέρι έχει λιγότερο φως κι από το σούρουπο, όπως φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία.









































iefimerida.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...