Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

H δολοφονία Νεμτσόφ συγκλονίζει τη Μόσχα


Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο κέντρο της Μόσχας από υποστηρικτές της ρωσικής αντιπολίτευσης στη μνήμη του αντιπολιτευόμενου πολιτικού Μπόρις Νεμτσόφ, η δολοφονία του οποίου έχει αυξήσει τις ανησυχίες για το μέλλον της Ρωσίας.

Χιλιάδες άνθρωποι άφησαν λουλούδια και άναψαν κεριά το Σάββατο στο σημείο της γέφυρας που βρίσκεται κοντά στο Κρεμλίνο όπου ο πολιτικός και πρώην πρωθυπουργός πυροβολήθηκε θανάσιμα από αγνώστους.

Πράκτορες, οι οποίοι ενημερώνουν για τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δηλώνουν ότι ερευνούν πολλά σενάρια, μεταξύ άλλων και ότι ο Νεμτσόφ πυροβολήθηκε από ριζοσπάστες ισλαμιστές ή ότι η αντιπολίτευση διέταξε τη δολοφονία με σκοπό να αμαυρώσει το όνομα του ηγέτη της χώρας. Αντίπαλοι του Πούτιν λένε ότι τα σενάρια αυτά δείχνουν τον κυνισμό των ηγετών της Ρωσίας, καθώς πυροδοτούν τον εθνικισμό και το μίσος. Παράλληλα υποστηρίζουν ότι οι πιθανολογίες αυτές προκαλούν αντι-δυτική υστερία και ενισχύουν την αποδοχή της πολιτικής που εφαρμόζει ο Πούτιν στην Ουκρανία.

«Αποτελεί πλήγμα για τη Ρωσία. Εάν οι πολιτικές απόψεις τιμωρούνται κατά αυτόν τον τρόπο, τότε η χώρα αυτή απλά δεν έχει μέλλον», δήλωσε αναφερόμενος στη δολοφονία του Νεμτσόφ ο Σεργέι Μιτρόκιν, ηγέτης της αντιπολίτευσης.

Ο Πούτιν χαρακτήρισε τη δολοφονία ως «πρόκληση», ενώ υποσχέθηκε στη μητέρα του Νεμτσόφ ότι οι δολοφόνοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν.



iefimerida.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...