Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Ξανά στους δρόμους οι αγρότες


Στους δρόμους βγαίνουν και πάλι οι αγρότες, καθώς τη Δευτέρα ξεκινούν κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα.
Αντιδρούν στο «χαράτσι» που επιβλήθηκε για τα ασφάλιστρα του οργανισμού μέσα από το νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και παράλληλα ζητούν ο ΕΛΓΑ να αποτελεί έναν κρατικό φορέα, με επαρκή χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές των καλλιεργειών τους από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους.
Στις 25 Ιανουαρίου, με κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, οι αγρότες καλούν άνεργους, συνταξιούχους και εργαζόμενους να δώσουν το «παρων» στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζουν στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ [DEHr.AT] Σχετικά άρθρα σε όλες τις πόλεις της χώρας μας.
Στις 27 Ιανουαρίου, έχει προγραμματιστεί να γίνουν μαζικές κινητοποιήσεις στα γραφεία των περιφερειών, του ΟΓΑ και στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας της χώρας, ενώ δύο ημέρες μετά, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ύστερα από κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, θα γίνει στις 11 το πρωί κινητοποίηση στα Μάλγαρα και τη Λεπτοκαρυά.
Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 4 Φεβρουαρίου στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη στις 12 το μεσημέρι και πορεία προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης, όπου θα διεξάγεται η 24η Agrotica της Helexpo


naftemporiki.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...