Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Προετοιμαστείτε σωστά για τις Πανελλαδικές – Τι πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι


Σε 20 ημέρες από σήμερα, στις 18 Μαΐου, ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψήφιους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και η αγωνία κορυφώνεται.

Πέρα από το διάβασμα όμως, οι υποψήφιοι και οι γονείς τους πρέπει να ξέρουν τα συγκεκριμένα στάδια που απαιτούνται για να υποβάλλουν το μηχανογραφικό δελτίο χωρίς λάθη και παραλείψεις.

Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου. Το έντυπο μηχανογραφικό δελτίο έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Απρίλιο.

Μετά την ολοκλήρωση των πανελλαδικών εξετάσεων, στα μέσα Ιουνίου, όλοι οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικών Λύκείων (ΕΠΑΛ), θα πρέπει να πάνε στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την αίτηση- δήλωση τον περασμένο Φεβρουάριο. Εκεί θα αποκτήσουν έναν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους.

Οσοι είναι υποψήφιοι χωρίς νέες εξετάσεις θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε όποιο Λύκειο τους εξυπηρετεί.

Οσοι υπάγονται στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (αφορά το 5% των εισακτέων), έχουν ήδη πιστοποιηθεί από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους. Οι υποψήφιοι που εμπίπτουν σ' αυτή την κατηγορία, θα υποβάλουν ειδικό μηχανογραφικό δελτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου.



iefimerida.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...